Yaşam

BU HAFTA İBB ŞEHİR TİYATROLARINDA!..

Bu hafta Carlo Goldoni’den Molière’e, Sevimli Gürbüz’den Bilgesu Erenus’a klasik ve çağdaş yazarların eserlerinin yer aldığı zengin bir repertuvar tiyatro severleri bekliyor.

Bu hafta; Ayak Bacak Fabrikası (Eskişehir Şehir Tiyatroları) (Konuk Oyun), Tabut, İki Efendinin Uşağı, Tartuffe, Ay, Carmela!, Godot Geldi, Artık Kimse Bunları Konuşmaz, Oscar, Fındıkkıran, Herkes Sihirbaz Olacak, Benim Küçük Yıldız, Rüya, Bir Gece Masalı, Ayakkabılarımdaki Bir Gün, Bekçi ve Postacı adlı oyunlarımız seyirciyle buluşacak.

İstanbul Şiirle Buluşuyor: Oteller Şehri (Edip Cansever)

İBB Şehir Tiyatroları, İstanbul Şiirle Buluşuyor başlığı altında şairler ve onların şiirleri üzerinden yaratılan özel mekânlar ve seslerin dünyasında yeni bir “anlatı”yı izleyicileriyle buluşturuyor.

Uyarlayıp yönetmenliğini Hümay Güldağ’ın yaptığı Oteller Şehri’nde müzik tasarımı Hüseyin Tuncel, dekor tasarımı Cihan Aşar, kostüm tasarımı Ahsen Işık Doğan, efekt tasarımı Metin Küçükyılmaz, aydınlatma tasarımı Uğur Yıldız, görsel tasarımı Yakup Altay . koreografisi ise Arda Alpkıray’a ait.

Oteller Şehri dizisinin oyuncuları Hüseyin Köroğlu, Hümay Güldağ ve Aslı Şahin’dir. Etkinliğin müziklerinde piyanoda Orçun Tekelioğlu ve solist olarak Berfu Aydoğan sahnede yer alacak. Etkinlik, 18 Şubat 2024’te Müze Gazhane Meydan Sahne’de gerçekleşecek.

İstanbul Şiirle Buluşuyor etkinliğine maç biletleri ve ücretsiz davetiyeler gişelerden, https://sehirtiyatrolari.ibb.istanbul/, Biletinial.com’dan ve taşınabilir uygulamamızdan temin edilebilir.

Bu Haftanın Programı (14-18 Şubat 2024)

AYAK AYAK FABRİKASI (Eskişehir Şehir Tiyatroları) (Konuk Oyun)

İnsanlık tarihi boyunca zalimlerin mazlumlar üzerinde kurduğu otorite, baskı ve aldatmanın değişmediğini vurgulayan oyun, bilinmeyen bir ülkede geçiyor ve aslında bilinen bir konuyu çarpıcı bir anlatımla ele alıyor.

Sermet Çağan’ın yazdığı ve yönetmenliğini Murat Karasu, Ali Eyidoğan, Hakkı Kuş, Ecren Can Serim, Korel Cezayirli, Zafer Ergül, Başak Boran Oksal, Mustafa Kılıççı, Hasret Boyacı, Serhat Onbul, Nigar Berktin, Ceyda Çınar Onbul, Onur’un üstlendiği oyunda Birgi Oyuncular: Ahmet Barut, Kutan Gökkaya, Sinan Aktezcan, Emel Alnady. Oyun, 14-17 Şubat 2024 tarihleri ​​arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gösterime girecek.

ETİKET TABUTU

Adına tarihin dipnotlarında rastlayabileceğimiz, Türkiye’nin ilk kadın oyun yazarı, teorisyeni, aktivisti, sosyal ve politik hayatın her alanında öncü Fatma Nudiye Yalçı’nın hikayesi. Çalışmalarına 1920’li yıllarda Dr. Hikmet Kıvılcımlı ve Nazım Hikmet eşlik ediyor.

Bilgesu Erenus’un yazdığı, Yelda Baskın’ın yönettiği oyunda Bensu Orhunöz, Ceren Hacımuratoğlu, Lale Kabil, Nazan Yatgın Palabıyık, Selin Türkmen, Şenay Bağ, Mana Alkoy rol alıyor. Oyun, 14-17 Şubat 2024 tarihleri ​​arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde sahnelenecek.

İKİ EFENDİN HİZMETÇİSİ

Pantolone, kızı Dottore’yi oğlu Slvio ile evlendirmeye karar verir ve evinde bir tören düzenler. Gençler birbirlerine aşıktır ancak Pantolone’nin daha önce kızıyla evlenme sözü verdiği ve öldüğünü düşündükleri Federico Rasponi’nin bu törene gelmesiyle işler karışır.

İtalyan Halk Tiyatrosu Commedia Dell Arte’nin seçkin örneklerinden biri olan, sözlü gelenekten beslenen, uşak Truffaldino’nun kurnaz hazırcevaplığıyla ilerleyen oyun, seyirciye keyifli bir seyir sunuyor. Carlo Goldoni’nin yazdığı, Aslı Öngören’in yönettiği oyunda Çağlar Ozan Aksu, Dolunay Pircioğlu, Eraslan Sağlam, Hamit Erentürk, Mert Şahit, Murat Bavli, Müslüm Tamer, Seda Çavdar, Volkan Öztürk, Yeliz Gerçek, Yılmaz Aydın rol alıyor. Oyun, 14-17 Şubat 2024 tarihleri ​​arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde sahnelenecek.

TARTÜF

Bu ölümsüz eserde, ailesinden ve çevresinden kimsenin sözünü dinlemeden, evine namussuz bir münzevi yerleştirerek kendisinin ve çevresindekilerin hayatını daha da kötüleştiren zengin bir adamın; İnancı, aileyi, aşkı, kadın-erkek farklılıklarını, geçmişimizi, bugünümüzü, mizahı, müziği, acıyı, üzüntüyü ve çeşitli rahatsız edici anları iç içe ve tüm dinamikleriyle izleyiciye sunuyoruz.

Orhan Veli’nin olağanüstü çevirisi ve şiirlerinden derlenen şarkılar eşliğindeki gösterimizle hayata dair bu tuhaf bilmeceyi bir kez daha kahkahayla karşılıyoruz.

Molière’in yazdığı, Orhan Veli Kanık’ın çevirdiği, yönetmenliğini Yiğit Sertdemir, Bennu Yıldırımlar, Emre Şen, Gürkan Başbuğ, Mehmet Soner Dinç, Murat Garipağaoğlu, Naci Taşdöğen, Nilay Bağ, Özge Kırdı, Semah Tuğsel, Tolga Kâfi, Yeşim’in yaptığı oyunda Koçak ve Zeynep Göktay Dilbaz başrollerde. Oyun, 14-17 Şubat 2024 tarihleri ​​arasında Ümraniye Sahnesi’nde sahnelenecek.

Ah, CARMELA!

İspanya’da Milliyetçiler ile Cumhuriyetçiler arasında yaşanan iç savaşı anlatan oyunda, iki varyete oyuncusu Carmela ve Paulino, Franco liderliğindeki Milliyetçiler tarafından rehin alınır.

Belçika şehrinin işgalini kutlayan Milliyetçiler tarafından istemedikleri bir gösteriye zorlanıyorlar. Bu baskının sonucunda ise “gösteri yapılmalı mı yapılmamalı mı?” mücadelesi içindeler. Sanatı ve sanatçıyı sorgulayan, işi gereği insanları güldürmeyi ve eğlendirmeyi amaçlayan bu iki aktörün isyanları, iniş çıkışları ve kayıpları anlatılıyor. Jose Sanchis Sinisterra’nın yazdığı, çevirisini Yalçın Baykul’un yaptığı, yönetmenliğini Naşit Özcan’ın üstlendiği oyunun başrollerinde Ada Alize Ertem, Çağatay Palabıyık ve Erkan Akkoyunlu yer alıyor. Oyun, 14-17 Şubat 2024 tarihleri ​​arasında Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde sahnelenecek.

GODOT GELDİ

“Godot Geldi”, Karadağlı yazar Miodrag Bulatoviç’in İrlandalı yazar Samuel Beckett’in “Godot’yu Beklerken” adlı eserinden sonra ve ona bir “referans” olarak yazdığı bir oyun… “Olay” bir bataklıkta geçiyor. Becket’in oyununda; Godot bekleniyor… Bulatoviç’in oyununda Godot bir fırıncı olarak karşımıza çıkıyor…

Beckett eserinde kavramlara dayalı evrensel bir resital sunarken, Bulatovic aynı tematik yapıyı kullansa da karakterlerin yapısını ve kısmen de olsa mekanın yapısını değiştirerek daha çok “sembollere” yöneldi…

Hem Beckett hem de Bulatovic’te bekleyenler için önemli olan, kimin beklediği değil, beklemenin kendisidir… Bu durumda; Kimliği tam olarak bilinmeyen bir “geliş”in, açıkça tanımlanmış bir “gidiş”e dönüşmesinin öyküsüdür “Godot Geldi” diyebiliriz…

Miodrag Bulatoviç’in yazdığı, Sevgi Soysal’ın çevirdiği ve Ragıp Yavuz’un yönettiği oyunda Ali Mert Yavuzcan, Can Başak, Can Ertuğrul, Derya Çetinel, Meriç Benlioğlu, Murat Coşkuner yer alıyor. Oyun, 14-17 Şubat 2024 tarihleri ​​arasında Müze Gazhane’de sahnelenecek Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde.

ARTIK KİMSE BUNLAR HAKKINDA KONUŞMUYOR.

Oyun, 12 Eylül darbe sürecini en acı şekilde yaşayan ve parçalanan bir ailenin hikâyesini anlatıyor. Leyla, ailesinin geçmişiyle yüzleşir ve onların hikâyesini anlatmak için hayatını değiştirme riskini alır.

Senaryosunu Şirin Gürbüz’ün yazdığı, Emre Koyuncuoğlu’nun yönettiği oyunda Caner Bilginer, Radife Baltaoğlu, Kutay Kırşehirlioğlu, Ebru Üstüntaş, Hazal Uprak, Can Alibeyoğlu, Kamer Karabektaş rol alıyor. Oyun, 14-17 Şubat 2024 tarihleri ​​arasında Müze Gazhane Meydanı Sahnesi’nde sahnelenecek.

OSCAR

Christian Jacqueline’e, Colette ise Oscar’a aşıktır. Christian, Mösyö Bernard’dan uzun süredir sevdiği kızını istemeye niyetlidir. Colette ise babası Mösyö Bernard’a söylediği yalandan yola çıkarak sevgilisiyle evlenme planları yapmaktadır. Ancak ne Christian doğru kızı istiyor ne de Colette doğru adamla evlenmek üzere. Birkaç dakika içinde karmaşıklaşan olaylar kolay çözülecek gibi görünmüyor.

Claude Magnier’in yazdığı, çevirisini Asude Zeybekoğlu’nun üstlendiği, yönetmenliğini Ersin Umulu’nun üstlendiği oyunda Abdullah Topal, Aslı Aybars, Asrın Gurur Kuyucak, Cem Karakaya, Ceylan Çete, Davet Büyüksayar, Damla Cangül Yiğit, Aslı Şahin, Hakan Gümüş, Hüseyin Emre Şen yer alıyor. . , İrem Erkaya, Neslihan Ayşe Öztürk, Oğuzhan Oğuz başrollerde. Oyun, 17 Şubat 2024’te Beylikdüzü Rasim Öztekin Sahnesi’nde sahnelenecek.

Çocuk oyunları

Fındık Yeşili (7+ Yaş)

Minik Clara, yılbaşı hediyesi olarak aldığı Fındıkkıran oyuncağıyla arasında özel bir bağ kurar. Görünenin ardındaki güzelliklerin ortaya çıkacağı o gece, başka dünyalarda, hayallerle gerçekler arasında büyük bir macera başlar. 1800’lü yıllardan günümüze farklı versiyonlarıyla operada,

Sinemada büyük ilgi gören bu halk masalı, şimdi Şehir Tiyatrosu’nda tüm görkemiyle sahneleniyor. ETA Hoffmann’ın öyküsünden Dilşad Çelebi tarafından uyarlanan ve Lerzan Pamir’in yönettiği oyunda Asrın Gurur Kuyucak, Beğenilen İpek Köse, Cihan Kurtaran, Davet Büyüksayar, Derya Keykubat, Dolunay Pircioğlu, Emel Bertan, Esra Ede, Emrah Derviş Soylu, Gürkan Başbuğ, Hakan Gümüş, Osman Kaba, Pelin Budak, Salih Şimşek, Sefa Turan, Selen Işık Sarıyar, Ümit Bülent Dinçer, Yılmaz Aydın başrollerde. Oyun, 18 Şubat 2024’te Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde sahnelenecek.

HERKES BÜYÜCÜ OLACAK (3+ Yaş)

Ünlü sihirbaz Zubi’nin öğrencileri bir “usta” olmanın ve sihirli şapkasına kavuşmanın hayalini kurarlar. Zubi, sihirli şapkanın yeni sahibini belirlemek için bir yarışma düzenler. İllüzyon gösterileri ile ilerleyen oyunda hedefe birlikte ilerlemenin önemi anlatılıyor.

Kubilay Tuncer’in yazıp yönettiği oyunda Aslı Şahin, Aybar Taştekin, Cihat Faruk Sevindik, Damla Cangül Yiğit, Zeliha Bahar Çebi rol alıyor. Oyun, 18 Şubat 2024’te Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde sahnelenecek.

BENİM KÜÇÜK YILDIZIM (3+ Yaş)

Bir gün gökten bir yıldız düşer… Küçük kız onun peşinden koşar… Belki de gözündeki yıldıza ulaşamaz; Ama karşısına yıldız müzisyen bir karga, tavuklar için yıldız gibi parlayan bir mısır parçası, her nefeste yıldız gibi parlayan bir ateşböceği çıkıyor… Hepsiyle arkadaş oluyor… Sonunda asıl yıldızın kendi içinde olduğunu, sevginin, kardeşliğin ve dostluğun farkına varır.

Cengiz Özek’in yazıp yönettiği oyunun başrollerinde Ayşe Günyüz Demirci, Buğra Can Ildırışık, Yunus Erman Çağlar, Kamer Karabektaş, Mana Alkoy, Özge Kırdı, Pınar Pamuk, Aslı Menaz yer alıyor. Oyun, 18 Şubat 2024’te Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde sahnelenecek.

RÜYA(5+ Yaş)

Hayvanat bahçesini ziyaret eden Özgür, rüyalarında doğal yaşam alanlarından alınıp kafeslere kapatılan hayvan dostlarını görüyor. Artık harekete geçme zamanı gelmiştir ve Özgür onları kurtarmaya kararlıdır. Özge Midilli-Ertan Kılıç’ın yazdığı, Özge Midilli’nin yönettiği oyunda Alp Tuğhan Taş, Esen Koçer, Pınar Aygün, Direnç Dedeoğlu, Gülce Çakır, Mehtap Gündoğdu Akbulut, Nilay Bağ, Nilay Yazıcıoğlu rol alıyor. Oyun 18 Şubat 2024’te Ümraniye Sahnesi’nde olacak.

BİR GECE MASALI (5+ Yaş)

Shakespeare’in Bir Yaz Gecesi Rüyası adlı oyunundan uyarlanan Bir Gece Masalı, dostluk kavramı üzerine bir konseydir. Oyun, ailesinin istediği genç adamla değil, kendi istediği kişiyle arkadaşlık kurmak isteyen Aşık Kız’ın, Yakışıklı Oğlan, Güçlü Oğlan ve Selvi ile ormanda geçirdiği bir gecede yaşananları anlatır. Kız. William Shakespeare’in yazdığı ve Musa Arslanali’nin yönettiği oyunun başrollerinde Ayşe Nurseli Tırışkan Akpınar, Burhan Yeşilyurt, Çağlar Ozan Aksu, Güzin Alkan, Hüseyin Emre Şen, Mehmet Emre Ertunç, Oğuzhan Oğuz, Ömer Naci Boz, Seda Yılmaz, Serap Doğan yer alıyor. Oyun, 18 Şubat 2024’te Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde sahnelenecek.

ONE DAY ONE AYAKKABI (3+ Yaş)

Rengarenk bir mutfak… Ama her yer çok dağınık… Oyuncu mutfağı toplamaktan sıkılır ve ayrılmaya karar verir ancak tek bir ayakkabı bulamaz. Bu da ne? Önce diğer ayakkabı, sonra mutfaktaki her şey konuşmaya başlıyor. Kaybolan ayakkabı Kaptan Cook’u aramaya gitti ve kim bilir ne maceralar yaşıyor… Derya Yıldırım’ın yazdığı, Özgür Kaymak’ın yönettiği oyunda Derya Yıldırım başrolde. Oyun, 18 Şubat 2024 tarihinde Müze Gazhane’de oynanacak Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde.

BEKÇİ VE POSTACI (3+ Yaş)

Postacı Piero ve Gece Bekçisi Marcello adlı çocuk kitabından uyarlanan eserde, bir bekçi ile bir postacı oda arkadaşıdır. Biri gece, diğeri gündüz çalıştığı için birbirlerini hiç görmüyorlar. Soğuk bir kış gününde ikisi de hastalanınca aynı anda evi paylaşmak zorunda kalırlar.

Lodovica Cima ve Gabriele Clima’nın yazdığı, Ceylan Özçapkın’ın çevirdiği, Derya Yıldırım’ın dramatize edip yönettiği oyunda Melisa Demirhan, Besim Demirkıran, Cafer Alpsolay, Fatma İnan, Reyhan Karasu, Zeynep Ceren Gedikali rol alıyor. Oyun, 18 Şubat 2024’te Beylikdüzü Rasim Öztekin Sahnesi’nde sahnelenecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türk, rus, özbek Bağcılar escort bayan iletişim
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler