Yaşam

Korku İçin Dışarıya Bakmaya Gerek Yok: Aile Bireylerini İçeren Korku Filmleri

Merhaba. Korku filmlerinde yer unsuru oldukça değerlidir. Bir diğer değerli şey de dehşetin kiminle yaşandığıdır. Bu içerikte ev içinde geçen ve aile içinde yaşanan kaygıları konu alan sinemalar sıralanmıştır.

İyi seyirler.

1. Mülkiyet (1981)

Bir kadın kocasından boşanma talebinde bulunduktan sonra giderek daha rahatsız edici davranışlar sergilemeye başlar. Sadakatsizlik şüpheleri çok geçmeden yerini çok daha uğursuz bir şeye bırakır.

Yönetmen: Andrzej Zulawski

Oyuncular: Isabelle Adjani, Sam Neill, Margit Carstensen

2. Rosemary’nin Bebeği (1968)

Bebek sahibi olmaya çalışan genç bir çift, Central Park West’te modası geçmiş ama gösterişli bir daireye taşınır ve burada kendilerini garip komşularla çevrili bulurlar.

Yönetmen: Roman Polanski

Oyuncular: Mia Farrow, John Cassavetes, Ruth Gordon

3. Şeytan Çıkaran (1973)

Washington DC’de misafir bir aktris, 12 yaşındaki kızının davranışlarında ve fiziğinde dramatik ve tehlikeli değişiklikler fark eder. Bu sırada Georgetown Üniversitesi’ndeki genç bir rahip, annesinin ölümcül hastalığıyla uğraşırken inancından şüphe etmeye başlar. Hikayenin sonunda, çelimsiz yaşlı bir rahip, eski bir şeytani düşmanla uzlaşma ihtiyacının farkına varır.

Yönetmen: William Friedkin

Oyuncular: Ellen Burstyn, Max von Sydow, Linda Blair

4. Parlama (1980)

Bir aile kışı ıssız bir otelde geçirir ve psişik bir oğul hem geçmişten hem de gelecekten korkunç önseziler yaşarken, uğursuz bir varlık babayı şiddete sürükler.

Yönetmen: Stanley Kubrick

Oyuncular: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd

5. Bebek Jane’e Ne Oldu? (1962)

Solmuş aktrisler Blanche ve ‘Baby’ Jane Hudson, kardeş rekabetini neredeyse yeniden tanımlayan hikayede birlikte yaşıyorlar. Jane, babasıyla birlikte vodvil oynadığında en ünlüsüydü, ama yaşlandıkça daha güzel aktris Blanche oldu. Blanche artık tekerlekli sandalyeye mahkûmdur ve Jane tamamen kontrol altındadır. Zaman geçtikçe Jane, kız kardeşi üzerinde giderek daha fazla kontrol uygulamaya başlar, mektuplarını ele geçirir ve herhangi bir yabancının onunla herhangi bir temas kurmasını engeller. Jane yavaş yavaş aklını kaybederken, kız kardeşine daha da fazla işkence ediyor.

Yönetmen: Robert Aldrich

Oyuncular: Bette Davis, Joan Crawford, Victor Buono

6. Şimdi Bakma (1973)

Yakın zamanda ölen en küçük kızlarının yasını tutan evli bir çift, biri medyum olan ve ötelerden bir uyarı getiren iki yaşlı kız kardeşle tanıştıklarında Venedik’tedir.

Yönetmen: Nicolas Roeg

Oyuncular: Julie Christie, Donald Sutherland, Hilary Mason

7. İtme (1965)

Ablasının erkek arkadaşını onaylamayan ve cinsel yönden tiksinti duyan kadın bunalıma girer. Bayan korkunç bir şekilde tecavüz ve şiddet rüyası görüyor.

Yönetmen: Roman Polanski

Oyuncular: Catherine Deneuve, Ian Hendry, John Fraser

8. Kehanet (1976)

Robert ve Katherine Thorn her şeye sahip gibi görünüyor. Mutlu bir evlilikleri var ve kendisi ABD’nin Büyük Britanya Büyükelçisi. Ama çocuk sahibi olmaktan başka bir şey istemiyorlar. Katharine’in ölen bir çocuğu olduğunda, hastanedeki bir rahip Robert’a yaklaşır ve annesi doğum sırasında yeni ölmüş sağlıklı bir yenidoğan almalarını önerir. Karısına söylemeden kabul eder. Londra’ya taşındıktan sonra yaşadığı tuhaf olaylar, onu İtalyan hastanesinden aldığı çocuğun berbatlığın vücut bulmuş hali olduğuna inandırır.

Yönetmen: Richard Donner

Oyuncular: Gregory Peck, Lee Remick, Harvey Stephens

9. Komik Oyunlar (1997)

Şiddet yanlısı iki genç adam, yazlık evlerinde bir anne, baba ve oğlunu rehin alır ve kendi eğlenceleri için onları birbirleriyle sadist ‘oyunlar’ oynamaya zorlar.

Yönetmen: Michael Haneke

Oyuncular: Susanne Lothar, Ulrich Mühe, Arno Frisch

10. Anne! (2017)

Pastoral, yemyeşil bir ormanda, bir çift yakın zamanda yanıp kül olan ve restore edilmiş tenha bir konakta yaşıyor. Kapının beklenmedik bir şekilde çalınması ve gece geç saatlerde gizemli bir ziyaretçinin ve onun müdahaleci karısının aniden gelişi evin sakinliğini bozar.

Yönetmen: Darren Aronofsky

Oyuncular: Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris

11. Kalıtsal (2018)

Akıl hastası annesi öldüğünde kocası, oğlu ve kızı Annie hep birlikte onun yasını tutar. Aile üzüntüleriyle baş edebilmek için farklı yöntemler kullanır; Buna doğaüstü güçlerle uğraşan Annie ve kızı da dahildir. Her biri, ailelerinden nesiller boyunca aktarılan uğursuz sırlar ve duygusal travma ile bağlantılı rahatsız edici, uhrevî deneyimler yaşamaya başlar.

Yönetmen: Ari Aster

Oyuncular: Toni Collette, Milly Shapiro, Gabriel Byrne

12. Amityville Korkusu (1979)

Yeni evliler ve üç çocukları, toplu bir cinayetin işlendiği büyük bir eve taşınır. Konutta yaşayan veya ziyaret eden herkes üzerinde güçlü etkileri olan garip, açıklanamayan şeyler yaşamaya başlarlar.

Yönetmen: Stuart Rosenberg

Oyuncular: James Brolin, Margot Kidder, Rod Steiger

13. Hazır ya da Değil (2019)

Bir gelinin düğün gecesi, eksantrik yeni kayınpederinin onu korkunç bir oyuna katılmaya zorlamasıyla uğursuz bir hal alır.

Yönetmenler: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett

Oyuncular: Samara Weaving, Adam Brody, Mark O’Brien

14. Soldaki Son Ev (1972)

Birinin doğum günü için bir rock konserine giden iki genç kız, şehirde marihuana içmeye çalışırken, psikopat bir mahkum çetesi tarafından kaçırılıp baskına uğrarlar.

Yönetmen: Wes Craven

Oyuncular: Sandra Peabody, Lucy Grantham, David Hess

15. Parazit (2019)

Açgözlülük ve sınıf ayrımcılığı, zengin Park ailesi ile çok fakir Kim ailesi arasında yeni kurulan bağı tehdit ediyor. Park ailesiyle birlikte çalışan Kimler, sonunda onların hırslarının kurbanı olur.

Yönetmen: Bong Joon Ho

Oyuncular: Song Kang-ho, Lee Sun-kyun, Cho Yeo-jeong

16. Kayıp Kız (2014)

Karısının ortadan kaybolmasıyla yoğun bir medya odağı haline gelen bir adam, saf olduğundan şüphelenildiğinde tüm dikkatlerin kendisine çekildiğini fark eder.

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris

17. Üvey Baba (1987)

Bir adam tüm ailesini öldürdükten sonra, başka bir kasabada genç kızı olan dul bir kadınla evlenir ve her şeyi yeniden yapmaya hazırlanır.

Yönetmen: Joseph Ruben

Oyuncular: Terry O’Quinn, Jill Schoelen, Shelley Hack

18. Yetim (2009)

Kate ve John Coleman, bebeklerini kaybettikten sonra sorunlu evliliklerini yeniden düzeltir ve bir çocuk evlat edinmeye karar verir. Marina Yetimhanesinde 9 yaşındaki Esther ile tanıştıklarında, düzgün eğitimli yetime hızla aşık olurlar. Oğulları Daniel, yeni kız kardeşine düşmandır, ancak sağır dilsiz kızları Max ilk başta büyülenir. Sonunda Kate, Esther’in manipülatif olduğunu ve hatta psikolojik olarak zarar gördüğünü hissetmeye başlar. John, karısının endişelerini dinlemeyi reddediyor. Kate, yetimhanedeki Rahibe Abigail’i arar ve ona Esther’in sıkıntılı ve gizemli bir geçmişi olduğunu söyler. Kate, Esther’in geçmişini daha derinden araştırır ve onun göründüğü gibi olmadığını keşfeder.

Yönetmen: Jaume Collet-Serra

Oyuncular: Vera Farmiga, Peter Sarsgaard, Isabelle Fuhrman

19. Defol (2017)

Genç bir Afrikalı-Amerikalı, hafta sonu beyaz kız arkadaşının anne babasını ziyaret eder ve burada onların karşılanmasıyla ilgili içinde kaynayan huzursuzluk, sonunda kaynama noktasına ulaşır.

Yönetmen: Jordan Peele

Oyuncular: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford

20. Biz (2019)

Wilson ailesi, ağır hayatlarından uzaklaşmak için arkadaşları Tyler ailesiyle vakit geçirme planıyla Santa Cruz, California’ya tatile gider. Bir gece, dört gizemli kişi Adelaide’nin çocukluk evine girer. Aile, davetsiz misafirlerin kendilerine benzediğini, sadece grotesk göründüğünü öğrenince şok olur.

Yönetmen: Jordan Peele

Oyuncular: Lupita Nyong’o, Winston Duke, Elisabeth Moss

21. Kramp (2015)

Ailesi tatil konusunda çatıştığında, genç Max hayal kırıklığına uğrar ve Noel’e sırtını döner. Bu arada, şenlik ruhunun bu eksikliği Krampus’un gazabını serbest bırakır: kadim kötülüğün şeytani bir gücü inanmayanları cezalandırmaya niyetlidir.

Yönetmen: Michael Dougherty

Oyuncular: Adam Scott, Toni Collette, David Koechner

22. Silgi Kafa (1977)

Karanlık havası ve rahatsız edici görselliğiyle klasik mantığa ve öykücülüğe meydan okuyan bu film, engelli bir bebeğin babası olduğunu öğrenen talihsiz fabrika işçisi Henry Spencer’ı konu alıyor. Henry, mutsuz, huysuz kız arkadaşının yanına taşınır ve çocuğun gece gündüz aralıksız ağlaması yeni anne babasını neredeyse çıldırtacaktır.

Yönetmen: David Lynch

Oyuncular: Jack Nance, Charlotte Stewart, Allen Joseph

23. Sıradaki Sensin (2011)

Davison ailesi, evlilik yıldönümü kaçamakları sırasında sular altında kalır. Gizemli katil çetesi, kısa süre sonra kurbanlardan birinin karşılık verme konusunda gizli bir yeteneği olduğunu öğrenir.

Yönetmen: Adam Wingard

Oyuncular: Sharni Vinson, Joe Swanberg, AJ Bowen

24. Babadook (2014)

Tek çocukları Samuel’i doğurmaya giderken bir araba kazasında kocasını kaybeden Amelia, bekar bir anne olarak kaderiyle mücadele ediyor. Samuel’in sürekli canavarlardan korkması ve kaygısını yenmek için şiddetli tepkiler vermesi de hırsına yardımcı olmaz ve arkadaşlarının yüz çevirmesine neden olur. Bir gün evlerinin karanlık köşelerinde saklanan ‘Babadook’ canavarı hakkında garip bir kitap okurlar. Amelia bile Babadook’un etkisini hissetmiş görünüyor ve çaresizce kitabı yok etmeye çalışıyor.

Yönetmen: Jennifer Kent

Oyuncular: Essie Davis, Noah Wiseman, Daniel Henshall

25. Kalıntı (2020)

Yaşlı anne Edna açıklanamaz bir şekilde ortadan kaybolunca, kızı Kay ve torunu Sam, ailelerinin çürümekte olan kır evine koşarlar ve onun yokluğunda, evin dört bir yanına dağılmış artan bunamayla ilgili ipuçları bulurlar. Edna, kaybolduğu kadar gizemli bir biçimde geri döndükten sonra, Kay’in annesinin ona nerede olduğunu söylemek konusunda isteksiz veya yetersiz göründüğüne dair endişesi, Sam’in büyükannesini geri alma konusundaki küstah coşkusuyla çatışır. Edna’nın davranışları giderek daha düzensiz hale geldikçe, ikisi de konuttaki sinsi bir varlığın onu kontrol ediyor olabileceğini hissetmeye başlar.

Yönetmen: Natalie Erika James

Oyuncular: Robyn Nevin, Emily Mortimer, Bella Heathcote

Ev-aile kaygısı filmlerinizden hangisi favoriniz? Yorumlarını bekliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türk, rus, özbek Bağcılar escort bayan iletişim
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler