Haber

ADD Keşan’ın ‘İsrail’e tepkisi

Erdoğan DEMİR (EDİRNE İGFA)
ADD Keşan Şubesi’nden yapılan açıklama şu şekilde; “İsrail’in onlarca yıldır Filistin topraklarına yönelik tecavüzleri, özellikle Gazze’ye yönelik abluka, baskı ve saldırılar, 17 Ekim 2023’te El-Ahli Baptist Hastanesi’nin ve 18 Ekim akşamı Kudüs Hastanesi yakınındaki bölgenin bombalanmasıyla boyut değiştirdi. 2023 ve savaş ahlakı Kural ve kuralları hiçe sayan, çocuk, kadın, hasta ayrımı yapmayan, Kızılay, Kızılhaç ve Hastanelerin dokunulmazlıklarını dikkate almayan, katliamlara yol açan bir vahşete dönüştü. yolunda duran herkes. Bu eylemler eşkıyalık veya terörizm olarak değerlendirilemez. Bu bir toplu katliamdır, bir savaş ve insanlık suçudur.

Birleşmiş Milletler ve İslam Dünyası olarak adlandırılan ülkelerin yanı sıra, dünyaya demokrasi ve insan haklarını öğretmekle ilgilenen Avrupa Birliği üyelerinin ve diğer zengin devletlerin ve uluslararası kuruluşların, bu konuda yaptığı çalışmalar insanlık adına bir örnektir. Olan biteni bir film gibi izlediğini, günlerdir vahşeti durdurmak için herhangi bir girişimde bulunmadığını söyledi. Utanç verici.

Özellikle kendisini dünyanın jandarması olarak gören ve diğer ülkelere hukuk ve medeniyet belgeleri doldurmakta hiçbir sakınca görmeyen ABD adlı ülke, liderlik düzeyinde kişisel bir ziyaretle ve tam bir utanmazlık örneğiyle. “Karşı taraf bunu yaptı.”Bu insanlık hatasını bu açıklamasıyla savunarak dünyaya meydan okuması ayıptan da öte, tam bir rezalettir.

Coğrafyamızda uzun süredir akan kan durmadı ve nihayet bu son vahşet, daha dün, Rusya-Ukrayna Savaşı’nda Montrö’nün Karadeniz’i ve dünyayı büyük bir felaketten nasıl kurtardığı görüldü; Bölgemizde ve dünyada barış ve huzurun tek yolu Atatürkçü Niyet Sistemi ve Atatürk’ün ilkelerine dayalı laik bir devlet sistemidir. “Yurtta sulh cihanda Sulh”Unsurlara tam bağlılığını, şüphesiz Türk siyasi kurumuna, devlet yönetimine ve halkına, herkese göstermiş olmalı.

Atatürkçü Fikir Derneği olarak; Çok geç de olsa, Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kuruluşların, bölgeyi ve dünyayı ateşe verebilecek bu hukuksuz vahşetin durdurulmasını, bu insanlığa karşı suçun sağlanmasını, İsrail’in üzerine düşen sorumlulukla hareket etmesini sağlamalıdır. devletin BM kararlarına uyması, ABD’nin haddini bilmesi ve barışın sağlanması. Onları varlık nedenlerini hatırlamaya ve görevlerini yapmaya davet ediyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu