Haber

Avusturya’daki tarihi Hofburg sarayında ırkçı grupların düzenlediği baloda protestolar düzenlendi.

Aşırı sağcı Özgürlük Partisi (FPÖ) ve neo-Nazi grupların Avusturya’nın başkenti Viyana’daki tarihi Hofburg Sarayı’nda düzenlediği balo, iki farklı gösteriyle protesto edildi.

Tarihi Hofburg Sarayı’nda düzenlenen balonun Rusya-Ukrayna savaşının yıl dönümüne denk gelmesi nedeniyle çoğunluğu Ukraynalılardan oluşan ilk gösterici grubu parlamento binası önünde toplanarak, suçlamakla suçladıkları çok sağcı partiye tepki gösterdi. Rus yanlısı olmak.

Ukrayna bayraklarının yanı sıra “Katil Rusya” yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, aşırı sağcı partinin baloyu bilinçli olarak savaşın yıl dönümüne denk getirdiğini savundu.

Hitler benzetmesi

Rusya ve aşırı sağ parti aleyhindeki gösteriye Avusturyalı milletvekilleri de katıldı. Yeni Avusturya Partisi’nden (NEOS) Helmut Brandstätter de burada bir konuşma yaparak aşırı sağcı FPÖ Genel Lideri Herbert Kickl’in bugün Ulusal Meclis’te düzenlenen Ukrayna özel oturumunda yaptığı konuşmayı Nazi lideri Hitler’e benzetti.

Savaş başladıktan sonra iki kez Ukrayna’yı ziyaret ettiğini belirten Brandstätter, “Rusya’nın saldırgan tavrını” yakından gördüğünü belirterek, Avusturya Ulusal Meclisi’nde sandalyesi bulunan 4 partinin Moskova’ya karşı tavır sergilediğini ancak aşırı sağcı FPÖ’nün bunun dışında kaldığını kaydetti. yaklaşmak.

Irkçıları bir araya getiren top

Avusturya ve Almanya başta olmak üzere Avrupa’daki aşırı sağcı ve ırkçı oluşumların gün yüzüne çıktığı baloya yönelik ikinci protesto, sol gruplar tarafından düzenlendi.

Viyana’nın simgelerinden Votiv Kilisesi önünde toplanan göstericiler, yaptıkları konuşmalarda, Nazi ideolojisini canlandırmak isteyen ırkçı grupların önemli yerlerden biri olan Hofburg’da etkinlik düzenlemesine izin verilmemesi gerektiğini belirtti. Ülkenin.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı gösteride, sol marjinal kümelerin kar maskesi, şemsiye gibi eşyalarla kimliklerini gizlemeye çalışması dikkat çekti.

Gösteriler nedeniyle kentin değerli caddelerini trafiğe kapatan polis, protestocuların balonun yapıldığı Hofburg ve çevresine girmesine izin vermedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu