Teknoloji

Bağımsız geliştiricilerin oyunları Web3’e taşınacak

Oyun stüdyoları, geliştiriciler ve oyuncular için yeni bir ekonomik model oluşturan blockchain teknolojilerinin olanakları her geçen gün genişlerken Web 3.0 odaklı oyunlara yönelik projelerin sayısı da arttı. İddialar, blockchain oyun pazarının 2028 yılında 117 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşacağını gösteriyordu.

Blockchain teknolojisindeki gelişmeler sonucunda ortaya çıkan NFT, Web 3.0 ve metaverse gibi kavramlar video oyun ekosistemine yeni bir boyut kazandırdı. Blockchain olanakları kullanılarak geliştirilen ve kendi kapalı döngü ekonomik sistemini oluşturan Web 3.0 oyun projelerine de ilgi arttı. Merkezi olmayan platformlar hakkında raporlar hazırlayan DappRadar’ın yıl başından bu yana izlediği veriler, Web 3.0 oyun projelerine yapılan yatırımların 1,84 milyarı aştığını gösterirken, Unipoly Games’in kurucusu ve CEO’su Buyruk Amad, oyun geliştiren ve yayınlayan teknoloji şirketi Games ve kurucu ortağı Onurhan Aydoğan, stüdyoların geliştirdiği oyunları blockchain altyapısıyla Web 3.0 ortamına taşımak ve bu konuda Türkiye’de ilk olmak için kolları sıvadığını belirtti.

Blockchain oyun pazarı 2028 yılına kadar 117 milyar dolar büyüklüğe ulaşacak

IMARC Group tarafından hazırlanan raporda, blockchain oyun pazarının 2022 yılında 4,6 milyar olan değerinin 2028 yılında 117,5 milyar dolara çıkmasının beklendiği görüldü. Oyun ekosisteminde güvenlik ve şeffaflık konusundaki farkındalığın arttığı kaydedildi. blockchain teknolojileri ve NFT fırsatları piyasanın gidişatını şekillendirecek. Unipoly Games CEO’su Buyruk Emad, blockchain oyunlarının dağıtılmış defter teknolojisiyle çalıştığını, bu sayede hem stüdyolar hem de geliştiriciler, yayıncılar ve oyuncular için güvenli bir finansal ekosistem oluşturduğunu söyledi. Unipoly Games olarak gündelik ve masaüstü oyun geliştirme ve yayınlama deneyimimizi 1 yıldır Web 3.0 tabanlı oyunlara taşıyoruz. Türkiye’de bir ilke imza atarak yerel geliştiricilerin ve oyun stüdyolarının oyunlarını kendi blockchain altyapımızla, Unipoly Coin dediğimiz tokenın kullanıldığı Web 3.0’a taşımalarına destek olacağız.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu