Yaşam

Deprem korkusuyla köyde yaşayan Ceylan Ertem: Köylere ulaşın

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 11 ilde ağır hasara yol açtı. Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremlerin ardından şarkıcı Ceylan Ertem’in yaptığı paylaşım dikkat çekti.

“ALBÜM KAYITLARI İÇİN BİLE ALTERNATİF STÜDYO ARIYORUM”

Uzun yıllardır beyin sarsıntısı kaygısı nedeniyle köyde yaşayan Ceylan Ertem, sosyal medya hesabından takipçilerine seslendi. Yanında sakladığı düdüğünü paylaşan Ceylan Ertem, “Yıllarca taşındığımda hep hatırladığım şey. Hep başucumda, öyle bir tedirginlik ki. Unutamıyorum. Albüm kayıtlarında bile, Ben şehir merkezini seçmedim ve ‘Evet akustik mükemmel ama çok katlı ve tehlikeli’ diyerek alternatif stüdyolar aradım.Çevrem çok kez duydu.Belki birçok arkadaşım anlamadı ama Önlem almak mümkün değil” dedi.

“KÖYLERE EL UZATIN”

Mümkün olduğunca şehir merkezlerinde yaşanmaması gerektiğini söyleyen Ertem, sözlerini şöyle sürdürdü: “İhmal etmeyelim, çantalarımızı da hazırlayalım. Nerede yaşarsak yaşayalım, evimizdeki kedi ve köpekler için önlem alalım. Stok yapmaya çalışalım özellikle 09.00-18.00 saatleri arasında çalışmayan arkadaşlara sesleniyorum köylere ulaşın mümkünse diğer şehirlere de yayalım İstanbul’un merkezinin sakinleşmesi lazım. Yukarıdan bakıp ‘taşı’ diyerek kolayca ‘taşı’ demeyin.Ama yapabiliyorsanız İstanbul’un kuzeyinde veya ülkenin diğer köy ve kasabalarında ödediğiniz kiranın yarısını ödersiniz.Okullar daha uygun çocuklar için de oluyor üstelik herşey halledilir bir yolu bulunur kadıköy cihangir nişantaşı bu semtler zorunlu değil müzisyen arkadaşlara özel yazıyorum küçücük bir tavsiye benden Bunu gerçekçi bulmayanlar olabilir ama bu alternatifi düşünmenizi çok isterim. , sadece birkaç dakika için bile olsa.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu