Yaşam

Ege Teknopark, İzmir’de yeni teknoloji üretim merkezini hizmete açıyor

AB, ‘Derin Teknoloji’ eğitimlerine devam ediyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rekabetçi Branşlar Programı kapsamında, Avrupa Birliği ve Türkiye mali işbirliği çerçevesinde finanse edilen Ege Teknopark’ın yürüttüğü Ege D-Tech Projesi kapsamında kapasite geliştirme “Deepoyment of Tasks in the Deep Technology Oriented Incubation Center” başlıklı eğitim, proje koordinatörü ve proje ortağı temsilcileri için özel olarak tasarlandı. gerçekleştirillen. Proje koordinatörü Ege Teknopark ile proje ortakları Ege Üniversitesi ve EGİAD üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen iki günlük eğitimde, kuluçka merkezinin yönetim ve yürütülmesinde görev alacak yetkililerin rol ve sorumluluklarına ilişkin değerli detaylar anlatıldı. proje ile hayata geçirilebileceği tartışıldı.

Eğitimin açılış konuşmalarını Ege D-Tech Proje Koordinatörü ve Ege Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Emre İlker ve Proje Teknik Destek Grup Lideri Philip Sowden yaptı. Ekip Başkanı Philip Sowden yaptığı konuşmada derin teknoloji odağına sahip kuluçka merkezi yetkililerinin girişimcilerin ihtiyaçları doğrultusunda özel metodolojilere ihtiyaç duyduklarını belirtti. Eğitmenler Thelogos Prokopiou ve İlter Haliloğlu, eğitim programının Ege Teknopark’ın girişimcilik ekosistemindeki değerli rolü dikkate alınarak yapılandırıldığını vurguladı.

“Projemizi Rektörümüz Prof. Dr. Budak yürütüyor”

Ege Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Emre İlker, “Rektörümüz Prof. ‘, İzmir’de yeni teknoloji üretim merkezi. Ayrıca yeni teknolojiler ve eserler yaratacak girişimcilerin, şehrimizin ulusal ve uluslararası arenada rekabet avantajı sağlaması için ihtiyaç duyabileceği tüm kaynakları tamamladık. Projemizde Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a, proje kadromuza ve tüm proje ortaklarımıza teşekkür ediyorum.”

“Tam eğitim programı”

Programın ilk oturumunda proje kapsamında hayata geçirilecek kuluçka merkezinde görev alacak yetkililer; Merkezin desteklenecek işletmelerin belirlenmesi, çeşitli eğitim ve etkinliklerin düzenlenmesi ve merkezin kaynaklarının yönetilmesi gibi çeşitli sorumlulukları olduğu vurgulandı. İdari yapı, temel hizmetler ve grup oluşturma konularının ele alındığı ilk gün, kümelenme çalışmaları ve değerlendirmelerle sona erdi.

Eğitimin ikinci günü, uluslararası başarılı ve başarısız örneklerin incelendiği oturumla başladı. İnteraktif bir yapıda gerçekleşen oturumda derin teknoloji tabanlı girişimlerin ihtiyaçlarının her zaman değişebileceği bu nedenle kuluçka merkezi yetkililerinin her zaman tahsilata açık olması gerektiği belirtildi. Üretim, pazarlama, patent ve lisanslama gibi temel paketlerin standardizasyonuna yönelik küme çalışması ile eğitim programı tamamlandı.

Üçüncüsü tamamlanan kapasite geliştirme eğitim serisi ile kuluçka merkezi bünyesinde seçilecek derin teknoloji girişimleri bazında proje yetkililerine yol gösterecek bir yol haritası oluşturulması hedefleniyor. Ege D-Tech Projesi kapsamında hayata geçirilecek derin teknoloji odaklı kuluçka merkezi ile departmanlarını dönüştürme potansiyeline sahip teknolojiler geliştiren girişimlere kaynak ve takviye sağlanarak İzmir girişimcilik ekosisteminde inovasyon teşvik edilecek.

“Yenilikçi bir ekosistemin oluşmasına katkı sağlamak”

Ege Teknopark tarafından yürütülen Derin Teknolojiler Kuluçka Merkezi (Ege D-Tech) Projesi, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen Rekabetçi Branşlar Programı (RSP) çerçevesinde yürütülmektedir. Ege Üniversitesi ve Ege Genç İşadamları Derneği’nin (EGİAD) katılımıyla hayata geçirilen projenin yaklaşık 6,5 milyon Euro bütçeyle 3 yılda tamamlanması planlanıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında hayata geçirilen onlarca proje, Türkiye’deki girişimciler ve KOBİ’ler için daha rekabetçi ve yenilikçi bir ekosistemin oluşmasına katkı sağlıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

haber-guneysu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu