Ekonomi

Google’da 2024’te ikinci işten çıkarma dalgası

HANDE BERKTAN

ABD’li teknoloji şirketi Google bu yıl ikinci işten çıkarma dalgasıyla karşı karşıya.

Geçtiğimiz hafta Google, Asistan ve AR mühendislik grubundan binden fazla çalışanını işten çıkardı.
Şirket, bu hafta reklam departmanından yüzlerce çalışanını işten çıkardığını duyurdu.
İle yollarını ayırıyor. İşten çıkarmaların ana nedeninin yapay zeka olduğu iddia ediliyor.

Google’da yılın ikinci işten çıkarılma nedeni yapay zekaydı

Bilgiler, Google’ın, müşterilerin Google Arama ve YouTube gibi amiral gemisi ürünlerde daha fazla reklam satın almasına yardımcı olmak amacıyla makine tahsilatını kullanmak amacıyla 30.000’den fazla kişiden oluşan reklam satış birimini yeniden düzenlemeyi planladığını bildirdi. Kesintiler, şirketin donanım ve mühendislik bölümlerinde binden fazla çalışanı işten çıkarmasından birkaç gün sonra gerçekleşti.

“Her yıl, reklamcılık müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak amacıyla ekibimizi yapılandırmak için sıkı bir süreçten geçiyoruz. Hizmet ihtiyaçlarını karşılamak için müşterilerimizi doğru uzman ekiplerle ve satış kanallarıyla eşleştiriyoruz. Bunun bir parçası olarak yüzlerce rol dünya çapında eleniyor ve etkileniyor “Çalışanlar, ekipte veya Google’ın başka bir yerinde açık rollere başvurabilecek.” Söylendi.

Teknoloji şirketlerinde işten çıkarma eğilimi devam ediyor. Örneğin Amazon, video oyunu yayın hizmeti Twitch, Prime Video, MGM Studios bu yılın ilk iki haftasında yüzlerce işçiyi işten çıkardı. Meta, Unity ve Duolingo da 2024’te çalışanlarını işten çıkarma kervanına katıldı.

Bu arada şirketin, OpenAI gibi rakiplere kapılmalarını önlemek için AI birimi DeepMind’deki seçkin araştırmacılara milyonlarca dolar özsermaye akıttığı bildiriliyor.

haber-yunusemre.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu