Teknoloji

Güncel PlayStation 5 Satış Rakamı Açıklandı

Japon teknoloji devi Sony, mali raporuyla güncel PlayStation 5 satış rakamı Hakkında bir açıklama yaptı. Ayrıca aylık aktif PlayStation Network kullanıcıları ve oyun satışlarından da bahsedildi. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir:  Horizon Forbidden West Complete Edition PC ve PS5 için Duyurdu


Güncel PlayStation 5 Satış Sayısı Nedir?

Japon teknoloji devinin yayınladığı mali raporda yer alan rakamlara göre, 30 Eylül 2023’te sona eren son çeyrekte 4,9 milyon PlayStation 5 satışı gerçekleşti. Bu rakam geçen yılın aynı çeyreğine göre 1,6 milyon daha fazla olurken, güncel PlayStation 5 satış rakamlarıhalbuki 46,6 milyonOnu buldu.

Konsol satış rakamlarının yanı sıra geçtiğimiz ay lansmanı yapılan Spider-Man 2 oyununun ekim sonu itibarıyla 5 milyon adet sattığı da bildirildi.

Bunların dışında aylık 107 milyon aktif PlayStation Network kullanıcısının olduğu da mali raporda açıklandı. Geçen yılın aynı çeyreğine göre bu sayı 103 milyondu. Yani 4 milyonluk bir artış olduğunu söyleyebiliriz.

Hem PlayStation 4 hem de PlayStation 5’in toplam yazılım satışları geçen yılın aynı dönemine göre 5,1 milyon artarak 67,6 milyona ulaştı. Bu satışların 4,7 milyonu ilk parti olurken, geçen yılın aynı dönemindeki 6,6 milyonluk satışa kıyasla 1,9 milyonluk bir düşüş olduğu açıklandı.

Son olarak, yazılım satışlarının %67’ye varan kısmının tam oyun yazılımı indirmelerinden oluştuğu söylendi. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 oranında artış olduğu belirtildi.

serik-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu