Haber

Hasan Öztürk, Bursa çarşısındaki kira artışını Meclis’e taşıdı

BURSA (İGFA) – Vakıflar Genel Müdürlüğü, Bursa’daki mülklerinde kiracılarına yılbaşından itibaren geçerli olmak üzere yüzde 150-200’e varan zamlar yaptı. TÜİK verilerine göre Aralık 2023’te 12 aylık ortalama enflasyon oranı 53,86 olarak kaydedilirken, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün kira artış oranındaki benzeri görülmemiş artışı Meclis’e taşındı.

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, TBMM’ye soru önergesi sunarak, sorunun Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yanıtlanmasını istedi.

Vakıfların amacının yardımlaşma ve dayanışma olduğunu, tarih boyunca toplumsal dengenin sağlanmasında rol oynadıklarını hatırlatan Öztürk, şöyle konuştu: “Devlet, işyerlerinde kira artışlarına yüzde 53,86 oranında sınır getirirken, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kamu kuruluşu, Bursa’daki mülklerinde kiracılarına yılbaşından itibaren geçerli olmak üzere yüzde 150 oranında ödeme yapıyor.” “200’e kadar çıktı.” söz konusu.

BU KARAR ENFLASYONA KARŞI BİR UYGULAMADIR

“Bursa’daki Kapalıçarşı, Uzun ve Açık Çarşı ve diğer hanlardaki kiracılar yüksek artış oranından büyük zarar gördü.” Öztürk, öte yandan hükümetin enflasyonla mücadelesine tamamen aykırı bir uygulama olan mülklerinde kiracılara astronomik artışlar yapan vakıfların, hükümeti ve kararlarını umursamadığını söyledi.

MEHMET NURİ ESROY’UN CEVAPLAMASI İSTENEN SORULAR

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Bursa’da kiracılarına yüzde 150-200 oranında zam vermesinin sebebi nedir?

Yüksek kira artışları enflasyonu tetiklemez mi? Hükümetin enflasyonla mücadele etmesi açısından bu artış oranı olağandışı değil mi?

İş yerlerine yüzde 53 kira sınırı getirilirken; Vakıflar neden bu düzenlemeye uymuyor?

haber-keban.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu