Ekonomi

Hindistan rupisi 2023’te marjinal değer kazanacak

Hindistan Merkez Bankası’nın (RBI) döviz piyasalarına müdahalesini sürdürmesi nedeniyle Hindistan rupinin gelecek yıl ABD doları karşısında hafif değer kazanması bekleniyor. Güçlü ekonomiye rağmen rupinin dar bir aralıkta işlem görmesi ve marjinal bir yükseliş yaşaması bekleniyor.

Yılın başından bu yana rupi, dolar karşısında %0,2 gibi mütevazı bir değer kazandı. Bunda ABD Merkez Bankası’nın erken faiz indirimi yapacağına ilişkin beklentilerin azalmasının doları desteklemesi etkili oldu. 2 Şubat – 6 Şubat tarihleri ​​arasında 42 döviz analisti arasında yapılan ankete göre Salı günü dolar karşısında 83,05 seviyesinde işlem gören rupinin bir ay içinde 83,00’e, üç ay içinde ise 82,84’e güçlenmesi bekleniyor.

Hindistan para birimi bu yıl Asya’daki başlıca para birimlerinden daha iyi performans gösterdi ancak Ocak 2025’in sonuna kadar Çin yuanı, Tayland bahtı ve Kore wonu gibi para birimlerinden daha iyi performans göstermesi bekleniyor.

RBI’nin bu yılın sonuna doğru faiz indirimine gideceği yönündeki beklentilere rağmen bunun Fed’e göre daha yavaş gerçekleşeceği ve rupinin göreceli gücünü koruyabileceği tahmin ediliyor. Asya’nın üçüncü büyük ekonomisinin de büyük ekonomiler arasında en hızlı büyüyen ekonomi konumunu koruyarak para birimini desteklemesi bekleniyor.

Ancak RBI’nin volatiliteyi yönetmek için 616,7 milyar dolar civarındaki döviz rezervlerini kullanmaya devam etmesi mümkün. Sonuç olarak rupideki belirgin değerlenmenin sona ermesi bekleniyor. Rupinin dolar karşısında altı aylık dönemde %0,6’dan fazla değer kazanarak 82,50’ye, bir yıl içinde ise %0,8 artışla 82,40’a çıkacağı tahmin edilirken, on iki aylık görünüm için bahisler 79,00. 84.50 ortasında değişiyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haberbayat.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu