Ekonomi

Hintli HAL Eylül çeyreğinde marjinal kâr artışı bildirdi, geliri %9,5 arttı

Hindistan’ın devlete ait havacılık ve savunma şirketi Hindustan Aeronautics Limited (HAL), 2024 mali yılının Eylül çeyreğine ilişkin konsolide net kârında yıllık hafif bir artış bildirdi. Şirket bugün net kârının yüzde 1,26 artarak Rs’ye yükseldiğini duyurdu. Geçen mali yılın aynı dönemindeki 1.221 milyar Rupi’ye karşılık 1.236,67 milyar rupi.

Hem askeri hem de sivil kullanıma yönelik uçak ve aviyonik üretimiyle tanınan firmanın konsolide faaliyet geliri de Eylül 2022’de bildirilen 5.144,79 milyar Rupi’den yüzde 9,5 artarak 5.635,7 milyar Rupi’ye yükseldi. Bu gelir artışı, HAL’in havacılık ve uzay sektöründe devam eden büyüme yörüngesinin altını çiziyor.

Bununla birlikte, HAL’in Temmuz-Eylül dönemindeki toplam giderleri önceki yıla göre yüzde 18’lik önemli bir artışla 4.458 milyar rupi’ye yükseldi. Bu rakam, önceki mali yılın ilgili çeyreğinde kaydedilen 3.775,50 Rs crore (INR100 crore = yaklaşık 12 milyon ABD Doları) ile karşılaştırıldığında önemli bir artışı temsil ediyor ve operasyonlarla ilgili daha yüksek maliyetleri yansıtıyor.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu