Yaşam

İzleyicileri Oturdukları Yerde Zıplatıp Küçük Dillerini Yutmalarına Sebep Olan En Ürkütücü Korku Filmleri

Korku sineması denilince aklımıza şeytanlar, seri katiller, cadılar ve harika temalar gelir. Bu kaygı sinemaları atmosferleriyle germekle kalmaz birebir vakitte izleyicileri birdenbire çıkan figürlerle de korkutmayı başarır. Biz de bu içeriğimizde gelmiş geçmiş en uygun ve ürkütücü endişe sinemalarını derledik!

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/alliehayes/h…

27. Sinister 2 (2015)

  • IMDb: 5.3

Özet: Sinemada, genç bir anne ve ikiz oğulları, ölümcül bir ruhun işaretlemiş olduğu kırsal kısımdaki meskene taşınır.

Oyuncular: James Ransone, Shannyn Sossamon, Robert Daniel Sloan

Yönetmen: Ciarán Foy

26. Thirteen Ghosts (2001)

  • IMDb: 5.6

Özet: Dünyada eşi gibisi olmayan şeylerin koleksiyonculuğunu yapan Cyrus Kriticos öldüğünde ardında konutunu, servetini ve pahalı hayalet koleksiyonunu bırakır.

Oyuncular: Tony Shalhoub, Shannon Elizabeth, Embeth Davidtz

Yönetmen: Steve Beck

25. Lake Mungo (2008)

  • IMDb: 6.2

Özet: Bir ailenin en genç kızının derede boğulmasıyla başlayan garip olayları husus alıyor.

Oyuncular: Rosie Traynor, David Pledger, Martin Sharpe

Yönetmen: Joel Anderson

24. Dark Skies (2013)

  • IMDb: 6.3

Özet: Daniel ve Lacey Barret, sessizliğin ve huzurun hakim olduğu bir banliyöde ömürlerini sürdüren memnun bir ailedir. Güveli ömürleri, akıl almayacak olaylara şahit olduklarında değişecek ve ölümcül bir güç tarafından tehdit edilen aile, hayatlarını kurtarmak ismine güçlü bir gayrete girişecektir. 

Oyuncular: Keri Russell, Josh Hamilton, Dakota Goyo

Yönetmen: Scott Charles Stewart

23. Paranormal Activity 3 (2011)

  • IMDb: 6.3

Özet: Bir banliyö konutuna taşındıktan sonra, bir çift geceleri onları rahatsız eden şeytani bir varlığı hissetmeye başlar.

Oyuncular: Katie Featherston, Micah Sloat, Mark Fredrichs

Yönetmen: Oren Peli

22. Hell House LLC (2015)

  • IMDb: 6.4

Özet: Bir cadılar bayramı gecesinde sebebi bilinmeyen bir arıza sonucu dehşet konutunda 15 turistin ve bütün grubun öldüğü yere bir belgesel grubu gerçekte neler olduğunu keşfetmeye masraf.

Yönetmen: Stephen Cognetti

Oyuncular: Nazaran Abrams, Alice Bahlke, Danny Bellini

21. 13. Cuma (1980)

  • IMDb: 6.4

Özet: Acı bir geçmişi olan Crystal Lake isimli bir yaz kampını yine açmaya çalışan bir küme kamp danışmanı, gizemli bir katil tarafından takip edilir. Yıllar sonra cinayetler işlendiği için makûs bir geçmişe sahip olan  gençlik kampını tekrara açmak isteyen başarılı bir teşebbüsçü, yerin açılışı için hazırlıklara başladığında gizemli bir katil tarafından takım arkadaşları sırasıyla öldürülmeye başlar. 

Yönetmen: Sean S. Cunningham

Oyuncular: Betsy Palmer, Adrienne King, Jeannine Taylor

20. The Eye (2002)

  • IMDb: 6.7

Özet: Kör bir kız tekrar görebilmek için kornea nakli olur. Hayaletleri de görebildiğini fark ettiğinde artık hiçbir şey eskisi üzere olmayacaktır.

Oyuncular: Angelica Lee, Chutcha Rujinanon, Lawrence Chou

Yönetmen: Danny Pang, Oxide Chun Pang

19. Smile (2022)

  • IMDb: 6.7

Özet: Hastalarından birinin dahil olduğu tuhaf ve travmatik bir olaya şahit olan Dr. Rose, hiçbir halde açıklanmayan bir dizi gizemli olay yaşamaya başlar. Rose, hayatta kalmak için geçmişini gözden geçirip onunla yüzleşmek zorundadır.

Oyuncular: Sosie Bacon, Jessie T. Usher, Kyle Gallner

Yönetmen: Parker Finn

18. Insidious (2010)

  • IMDb: 6.8

Özet: Josh ve Renai’ın üç çocuğu ile yeni bir meskene taşınmasıyla olaylar zinciri başlar. Meskende yaşanan tuhaf olaylar, aileyi korkutur ve Renai, meskenin ruhlar tarafından ele geçirildiğini düşünür. Tüm bunlar olurken ailenin oğulları Dalton, komaya girer. Garip olan şu ki hayati işlevlerinde bir sorun olmamasına karşın çocuk uyanmaz. Son devayı meskene medyum çağırmakta bulan ailenin başına gelenlerle hiçbir şey eskisi üzere olmaz.

Oyuncular: Patrick Wilson, Rose Byrne, Lin Shaye

Yönetmen: James Wann

17. Signs (2002)

  • IMDb: 6.8

Özet: Pennsylvania’da çiftçilik yapan eşi vefat etmiş bir baba, tarlasının ortasında bulduğu farklı sembolleri araştırmaya başlar. İleride onu ve ailesini bekleyen şanssız olaylardan uzun müddet habersiz kalmayacaktır.

Yönetmen: M. Night Shyamalan

Oyuncular: Mel Gibson, Joaquin Phoenix, Rory Culkin

16. Black Phone (2021)

  • IMDb: 7.0

Özet: 13 yaşındaki bir çocuk kaçırıldıktan sonra kendisini ses geçirmez bir bodrumda bulur. Neler olduğunu anlamaya çalışırken kendisini kaçıran kişinin eski kurbanlarından telefonlar almaya başlayan çocuğun hayatta kalmak için çaba vermesi gerekmektedir.

Yönetmen: Scott Derrickson

Oyuncular: Mason Thames, Madeline McGraw, Ethan Hawke

15. The Ring (2002)

  • IMDb: 7.1

Özet: Halka sinemasında küçük bir kız çocuğu olarak ön plana çıkan figür: Samara. Uzun saçları ve farklı yapısıyla izleyiciye ekran aracılığıyla kaygı ve tansiyon yaşatabiliyor. Tüm macera içerisinde Samara’nın duruşu, saçları ve hamleleri ön plana çıkıyor. Film, hem vizyona girdiği tarihte hem günümüzde Samara’yla yarattığı imajını muhafazaya devam ediyor. Bir gazetecinin görüntü kaset araştırması macerasını anlatan üretim, kendi devrinin ve tüm periyotların en düzgün endişe sinemaları ortasında bulunuyor.

Oyuncular: Naomi Watts, Martin Henderson, Brian Cox

Yönetmen: Gore Verbinski

14. The Invisible Man (2020)

  • IMDb: 7,1

Özet: Cecilia’nın tacizci eski sevgilisi intihar edip servetini ona bıraktığında, Cecilia onun vefatının bir aldatmaca olduğundan şüphelenir. Bir dizi tesadüf ölümcül bir hal alırken, Cecilia kimsenin göremediği biri tarafından taciz edildiğini kanıtlamaya çalışır.

Oyuncular: Elisabeth Moss, Oliver Jackson-Cohen

Yönetmen: Leigh Whannell

13. The Descent (2005)

  • IMDb: 7.2

Özet: Genç ve güzel bir bayan, arkadaşlarıyla birlikte çıktığı bir yürüyüş esnasında mağaranın birinde mahsur kalırlar. Hayatta kalmak için gerekli donanımları olmayan kümesi şiddetli bir süreç beklemektedir. Öbür taraftan kana susamış yaratıklarla başa çıkmaya çalışan takımda yaşanan zıtlıklardan dolayı herkes hayatta kalma çabasını tek başına vermeye başlar.

Oyuncular: Natalie Jackson Mendoza, Shauna Macdonald, Myanna Buring

Yönetmen: Neil Marshall

12. Hereditary (2018)

  • IMDb: 7.3

Özet: Graham ailesinin sert maderşahisi Ellen vefat ettiğinde, kızı ve torunları, miras aldıkları uğursuz mukadderatı aşmaya çalışmak isterler. Soyları hakkındaki gizemli ve giderek daha da dehşetli bir hale gelen sırları çözmeye başlarlar.

Oyuncular: Toni Collette, Milly Shapiro, Gabriel Byrne

Yönetmen: Ari Aster

11. It (2017)

  • IMDb: 7.3

Özet: 1989 yılının yazında zorbalığa uğrayan bir küme çocuk, kendisini palyaço kılığına sokan bir canavarı yok etmek için ellerinden geleni arkalarına koymayacaklardır.

Oyuncular: Bill Skarsgard, Jaeden Martell, Finn Wolfhard

Yönetmen: Andy Muschietti

10. Carrie (1976)

  • IMDb: 7.4

Özet: Film, genç bir bayanın tek başına doğum yapmasıyla başlıyor. Çok dindar olan bu bayan, dünyaya Carrie isminde bir günah çocuğu getirdiğine inanıyor. Annesi tarafından çok baskılanan Carrie, telekinetik güçlere sahip olduğunu keşfediyor. Okulda yaşanan bir trajedi sonucunda güçlerine teslim olup yoluna çıkan herkesi öldürmeye başlıyor.

Oyuncular: Sissy Spacek

Yönetmen: Brian De Palma

9. The Conjuring 2 (2016)

  • IMDb: 7.3

Özet: İlk sinemanın çok beğenilmesinin akabinde devam sineması de çekilen Kaygı Seansı 2, paranormal olayların arkasındaki gerçeğe ulaşmaya çalışan Warren çiftini anlatıyor. Bu defa çift, Kuzey Londra’da yaşayan dört çocuklu bekâr bir bayanın konutuna dadanan şeytani ruhlardan onları müdafaaya çalışıyor. Birinci sineması izleyenlerin çok beğeneceği bu devam sinemasının direktör koltuğunda ünlü direktör James Wan oturuyor.

Oyuncular: Vera Farmiga, Patrick Wilson

Yönetmen: James Wan

8. The Conjuring (2013)

  • IMDb: 7.5

Özet: Konusunu gerçek bir öyküden alan Endişe Seansı, doğaüstü olayları inceleyip aydınlatmaya çalışan dünyaca ünlü çift Ed ve Lorraine Warren’ın karşılaştıkları ürkütücü bir hadiseyi ele alır. Ed ve Lorraine Warren bir gün Perron ailesinden bir telefon aldıklarında hayatlarının en korkutucu vazifesine atıldıklarının farkında değildir. Perron ailesinin gözlerden uzak çiftlik konutu nedeni bilinmeyen karanlık bir varlık tarafından kuşatılmıştır ve bu nedenle de hayatları tam bir kabusa dönüşmüştür. Bu hadiseyi çözebileceklerine inanan tecrübeli Warren çifti, ne kadar şeytani bir varlıkla karşı karşıya olduklarını çok geç fark edeceklerdir…

Oyuncular: Patrick Wilson, Vera Farmiga, Ron Livingston

Yönetmen: James Wan

7. Barbarian (2022)

  • IMDb: 7.6

Özet: Airbnb’de kalan bir kadın, kiraladığı evin göründüğü gibi olmadığını keşfetmesiyle gelişen olayların konu edinildiği bir filmdir. Detroit’e iş görüşmesi için giden ve burada mesken kiralayan bir bayan, gece geç saatlerde meskene gittiğinde dairenin tıpkı vakitte garip bir ikili de kiralandığını görür. Geceyi orada geçirmeye karar veren genç bayan gecenin ilerleyen saatlerinde bir dizi tuhaf ve korkutucu olay ile karşı karşıya kalır. 

Yönetmen: Zach Cregger

Oyuncular: Bill Skarsgård, Justin Long, Georgina Campbell

6. Wait Until Dark (1967)

  • IMDb: 7.8

Özet: Görme engelli bir genç bayan (Audrey Hepburn), eroin dolu bir oyuncak bebeğin peşine düşüp meskenine girmeye çalışan üç saldırganla uğraş etmek zorunda kalır.

Oyuncular: Audrey Hepburn, Alan Arkin, Richard Crenna

Yönetmen: Terence Young

5. The Exorcist (1973)

  • IMDb: 8.1

Özet: Bu kült endişe sinemasında, 12 yaşındaki Regan, şeytani bir varlık tarafından ele geçirilir. Annesi onu kurtarmak için iki rahibin yardımını ister.

Oyuncular: Ellen Burstyn, Max von Sydow, Linda Blair

Yönetmen: William Friedkin

4. Jaws (1975)

  • IMDb: 8,1

Özet: Bir katil köpekbalığı, Cape Cod’daki bir kıyı topluluğunda kaos yarattığında, canavarı avlamak mahallî bir şerif, bir deniz biyoloğu ve yaşlı bir denizciye düşer.

Oyuncular: Roy Scheider, Robert Shaw

Yönetmen: Steven Spielberg

3. Jurassic Park (1993)

  • IMDb: 8.2

Özet: Güçlü bir teşebbüsçü bâtın gizli tarih öncesi DNA’dan alınan canlı dinozorların bulunduğu bir tema parkı açar. Açılış gününden evvel parkı deneyimlemeleri ve kaygılı yatırımcıları sakinleştirmeleri için uzman bir grup ve istekli iki torununu davet eder. Lakin parkta güvenlik sistemleri devre dışıdır ve dinozorlar kaçar bu yüzden de hiç eğlenceli değildir.

Oyuncular: Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum

Yönetmen: Steven Spielberg

2. Alien (1979)

  • IMDb: 8.5

Özet: Bir uzay aracıyla vazifeye gönderilen ana karakterimiz misyonu tamamladığı sırada tuhaf bir yaratık ile yüz yüze kalacaktır.

Oyuncular: Sigourney Weaver, Tom Skerritt, John Hurt

Yönetmen: Ridley Scott

1. Psycho (1960)

  • IMDb: 8,5

Özet: Phoenix sekreteri Marion Crane, erkek arkadaşı Sam Loomis ile kaçmak için patronundan 40.000 dolar çalar lakin kısa bir müddet sonra polis peşine düşer. Polislerden kaçmak için art yollarda seyahat ederken Bates Motel’e uğrar. Orada değişik bir karaktere sahip olan Norman Bates ile tanışacaktır.

Oyuncular: Anthony Perkins, Janet Leigh, Vera Miles

Yönetmen: Alfred Hitchcock

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türk, rus, özbek Bağcılar escort bayan iletişim
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler