Haber

Kiev yoğun bombardıman altında! Karanlığa gömülen kenti bekleyen büyük bir tehlike var

24 Şubat’ta Rus ordusunun Ukrayna topraklarını işgal etmesiyle başlayan savaş, aylardır sürüyor. Savaş nedeniyle çok sayıda insan hayatını kaybederken, milyonlarca insan ise evini terk etmek zorunda kaldı. Rusya – Ukrayna savaşı aylardır devam ederken Kremlin, Ukrayna’nın başşehri Kiev‘e karşı saldırılarını yoğunlaştırdı.

ÜLKENİN BİRÇOK NOKTASINA ROKET FIRLATILDI

Rusya Ukrayna’nın stratejik altyapısına yönelik onlarca roket fırlatırken Ukrayna hava savunma sistemi bu roketlerin birçoklarını imha etti. Ancak Kiev başta olmak üzere Ukrayna’nın birkaç büyük kentinde patlamalar meydana geldi.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ UYGULANIYOR

Kiev Belediye Lideri Klitschko ise hücumlara ait kıymetli açıklamalarda bulunurken, “Başkentteki altyapı tesislerinden biri vuruldu. Sığınakta kalın” dedi. Başkentte atakların akabinde acil elektrik kesintileri de uygulanmaya başlandı.

“ŞEHRİN BIR KISMI TAHLİYE EDİLEBİLİR”

Klitschko başşehir Kiev için korkulan senaryoyu da açıkladı. Klitschko, “Kiev İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en kötü kışla karşı karşıya kalabilir. İşler en kötü senaryoya göre giderse, şehrin bir kısmını tahliye etmek zorunda kalacağız” sözlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu