Haber

Kayseri’de amatör kulüplere ‘Sümer’ tesisi

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (KASKF) Başkanı Memnun Önal ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin yeni yatırımlarla amatör sporların hizmetine sunduğu Sümer Amatör Kompleksi’ni ziyaret etti.

Burada sporcularla bir araya gelen Başkan Büyükkılıç, spor yatırımlarının 2024 yılında da devam edeceğini belirterek, “2024 yılında da tesis kurulumu, spor çeşitliliğinin desteklenmesi kapsamında milli ve milli anlamda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. “Bu doğrultuda hem olimpiyat hazırlıkları hem de olimpiyat hazırlıkları ile gençlerin özgüvenle ayakları üzerinde durmalarını sağlamak ve sporun getirdiği zenginlik ile olumsuz alışkanlıklara izin vermemek için çaba göstereceğiz. Gerekli çalışmalar yapılıyor” dedi.

Büyükkılıç, Kayseri genelinde yüzme havuzlarından halı sahalara, okulların spor tesisi ihtiyaçlarından Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezine kadar çeşitli alanlarda spor hizmeti verdiklerini kaydederek, “İnşallah tesis kapsamında yürüteceğimiz çalışmalarda Kalkınma için en fazla destek bizden yüzme havuzu yönünde bekleniyor.Şu anda 27 havuzumuz var, 3’ü tamamlanmak üzere, 30 oldu.Yeter mi, yetmez mi?Bildiğiniz gibi talep var. Her yer suni çim. Bu konuda köylerimize, mahallelerimize, ilçelerimize gerekli desteği vermeye devam ediyoruz. Okullarımızın talepleri gündeme geliyor, yerine getiriyoruz. “En önemlisi de Yüksek İrtifa Merkezi’nin bir spor sahasına dönüştürülmesi konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hem sayıca çeşitlendirerek hem de orada farklı spor ortamlarına imkan sağlayacak bir kamp merkezi haline geldik” dedi.

Türkiye’nin en büyük kayak okulu Erciyes Kayak Okulu’nun faaliyetleri hakkında konuşan Lider Büyükkılıç, “Çocuklarımıza kayak merkezinde kayak kursu vererek onları götürme, getirme, gerekli ikramları yapma, gerekli ikramları yapma hizmetini sağlıyoruz. Onlara ulaşım desteği sağlıyor, profesyonel kayak eğitmenleri aracılığıyla kayak yapmayı öğretiyoruz.” . Çocuklar bir günde kayak yapmayı öğrenirler. Amacımız kayak merkezi olan bu uluslararası şehri, dünya çapında düzenlenen yarışmalarda gerçekten ses getirecek gençlerle buluşturmak” dedi.

Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nın Türkiye etabı SNX Türkiye’nin 8, 9 ve 10 Mart’ta Kayseri ve Erciyes’te ağırlanacağını hatırlatan Büyükkılıç, “8, 9 ve 10 Mart’ta da motor sporları festivalimiz olacak. Biz orada yapıyoruz, aslında profesyonel bir çalışma, onlara ücretsiz olarak sağlayacağız. Konserlerden ücret alınmaması yönünde talimat verdim. O doğrultuda gerekli çalışmaları yapacağız. “Kayseri’yi her olumlu yönüyle adından söz ettiren bir şehir olarak tanımlamaya devam ediyoruz” dedi.

kure-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu