Sağlık

Sağlık çalışanları vardiya ücretinin ödenmesini istiyor

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Sağlık Çalışanları Sendikası(SES) Samsun Şube Başkanı Aysel Ocak, “7/24 her koşulda sağlık hizmeti veren sağlık çalışanlarının vardiya ücretini bile ödemesi güç bir sağlık sistemi oluşturanlara ve bununla gurur duyanlara çağrımızdır. Bu sistem emeğimizin karşılığını hemen ödeyin. Ölmemize sebep oldunuz, ölümlerimizi izlediniz ve şimdi de sabır taşımızı kırdınız” dedi.

SES Samsun Şube Başkanı Aysel Ocak bugün yaptığı açıklamada sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çekti. Ocak, “Sağlık sisteminin yarattığı hasta yükünü yetersiz sağlık çalışanı ile kaldırmaya çalışırken sağlık çalışanları her türlü riske maruz kalıyor. Büyükşehirlerde yaşayan sağlık çalışanlarına kira, ulaşım, Mutfak ve eğitim artık insanca yaşam koşullarından uzaklaşan bir hayat devam ediyor” diyen Aysel Ocak şunları söyledi:

“İNTİHAR EDEN SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SAYISI ARTIYOR”

“Bu ülkenin emekçisinin tahılıyla soğan bile aldığı günlerden geçiyoruz. Sağlık emekçileri enflasyonun altında ezilmemek ve yoksulluk sınırının altında bir fiyatla geçimini sağlamak için daha çok çalışmak ve daha çok nöbet tutmak zorunda. .Sağlık çalışanları daha çok çalışmak ve daha çok nöbet tutmak zorunda.Sağlık çalışanlarının sayısı yetersiz olunca hasta hasta oluyor.Onlar da yükünü taşımaya çalışırken her türlü riske maruz kalıyorlar.Özellikle büyükşehirlerde yaşayan sağlık çalışanları kira, ulaşım, mutfak, eğitim gibi giderler için yeterli fiyatların olmaması İnsanca yaşam koşullarından giderek uzaklaşan bir hayat sürmeleri Tükenmişlik, depresyon ve sonrasında intihar eden sağlık çalışanlarının sayısındaki artış. Bunun da fakirleşmeyle alakalı olduğu biliniyor.Bugünlerde ülkemizin bir çok yerinde sağlık çalışanları bekliyor.Neyi bekliyorlar?Sağlık çalışanları nöbet bedelinin ödenmesini bekliyor. Neden bekliyorlar? Cevap bazen verilmez. Bazı yerlerde para olmadığı söyleniyor. sağlık Bakanlığı Biz sorarız; ‘Şehir Hastaneleri işverenlerinin kira ve hizmet bedeli ödemelerini geciktiriyor musunuz?’ Elbette geciktiremezsin. Sağlık bütçesinin şehir hastanesinin işverenlerine döküldüğünü biliyoruz.

“İŞİMİZİN PARALARINI ÖDEMEK ZORUNDASINIZ”

Bu nedenle kamu sağlık hizmetlerini yürüten bizler, döner sermaye, teşvik ve performans adı altında ödenen emekli maaşlarına yansımayan bu ücretlendirme sistemine karşıyız. Ücretin adil dağıtılmadığı bir sistemde emeğimizin karşılığını almak için bile çaba sarf etmek zorunda kalıyoruz. Sağlık hizmetini her koşulda 7/24 sürdüren bir sağlık sistemi oluşturmuş, nöbet ücretini bile ödemekte zorlananlara emeğimizin hakkını bir an önce ödemeleri davetimizdir. Tükettiniz, tükettiniz, canımızı aldınız, ölümlerimizi seyrettiniz, şimdi de sabır taşımızı kırdınız. Sağlık Bakanlığı yöneticilerine, verdiğimiz emeğin ve emeğin bedelini zamanında ödemeniz gerektiğini hatırlatır, vardiya ücretlerimizin bir an önce ödenmemesi durumunda sendika olarak gereğini yapacağımızı bildiririz. .”

Kaynak: ANKA / Sağlık

cilimlihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu