Haber

Terör örgütü El Kaide’den Dünya Kupası tehdidi: Müslümanlar bu etkinliği takip etmeyin, eşcinselleri taşlayın

Terör örgütü El-Kaide’nin Katar 2022 Dünya Kupası’yla ilgili üstü kapalı tehditleri ifşa edildi. Dünya Kupası başlamadan bir gün evvel yayımlanan açıklama futbolseverleri endişelendirdi.

“MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİ UYARIYORUZ”

Örgütün online faaliyetlerini takip eden ABD’li sivil toplum kuruluşu SITE Intelligence grubu, 19 Kasım’da yayınlanan telaş verici iletisi ifşa etti. İletide El-Kaide, “Müslüman kardeşlerimizi bu etkinliği takip etmeleri ya da katılmaları konusunda uyarıyoruz” tabirlerini kullandı.

“MÜSLÜMANLAR ONLARI TAŞLAYABİLİR”

El-Kaide’nin Yemen’deki kolu tarafından yayınlanan iletide, Katar ‘Arap Yarımadasına ahlaksızları, homoseksüelleri, fesat tohumlarını ve ateizmi getirmekle’ eleştirildi. Açıklamada, “Arap Yarımadası eşcinseller, ateistler ve ahlaksızlarla doldu. Kupa için gelenlerin davranışları bizim toplumlarımıza ve Müslümanlara yabancı. Müslümanlar onları taşlayarak görevlerini yerine getirebilir” denildi.

EŞCİNSEL BAĞA 7 YIL MAHPUS CEZASI

Öte yandan Katar’da, LGBTQ+ topluluğuna dahil olanlar ve tıpkı cinsiyetten biriyle cinsel münasebete girenler yedi yıla kadar mahpus cezasına çarptırılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu