Haber

Trabzon’da Yorgun Kurşunla Hayatını Kaybeden Emir Yuşa’nın Babası Mustafa Atıcı: “Silahla bayram olmaz. Silah ölüm aletidir, sen de…

ESRA PARILTI PERVAN

Trabzon2 yıl önce Türkiye’de yorgun kurşunla hayatını kaybeden Emir Yuşa Aıcı’nın babası Mustafa Atıcı, “Eren’i PKK’lı teröristler öldürüp şehit etti. Benim oğlumu da sivil bir terörist öldürdü. Kutluyorsunuz, siz kutluyorsunuz” dedi. Silahla kutlama olmaz, ölüm sebebidir, sen de katilsin” dedi.

Trabzon İstanbul’da fındık bahçesinde kafasına isabet eden yorgun kurşun sonucu hayatını kaybeden Emir Yuşa Aıcı’nın vefatının 2. yıl dönümünde farkındalık yaratmak için basın açıklaması yapıldı. Açıklamada Emir Yuşa Aıcı’nın ailesi ve sevenlerinin yanı sıra TrabzonBaro Başkanı His Keleş Aydın ve CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez de katıldı.

“İNSANLAR, BİR SONRAKİ ZEVK İÇİN BİR YAŞAM TARZI OLUŞTURURLAR”

Baba Vurucu, havaya ateş etmenin gerekli olmadığını ve insanın bir anlık zevk için ömür boyu acı çektiğini söylerken şu ifadeleri kullandı:

“İki yıl önce bu sıralarda oğlumuz Buyruk Yuşa maalesef vefat ediyordu. Gecikmeli olarak vefat etti. Biz ailesi olarak iki yıldır bunun ızdırabını çekiyoruz. Çok saçma. Hesap vermemiz lazım. Neden önce havaya kurşun sıkıldığını ortaya çıkarın.Neden havaya kurşun sıkılıyor?Neden bu insanlar bu hale getiriliyor?Sürecin başından beri yanımızda olan Trabzon Barosu,Trabzon Valiliği,İl Jandarma Komutanlığı. , soruşturma devam ediyor.Dün birlikteydik ve süreci konuştular.Bir an önce bir noktaya varmak istiyoruz.Bizim ‘maalesef’ olarak anılan öldürücü kurşunla ölüm olaylarının yaşandığı şehir Türkiye’nin en yorgun mermisi denen olay gerçekleşti.Yalvarırım havaya kurşun sıkmayın bunu yapanı görünce kayıt altına alın gerekli birimlere gönderin. haberlerBu olayların önüne geçilebilmesi için gerekli cezayı versinler.

“BUNUN BAŞINA GELMEYECEĞİNİN GARANTİSİ YOK”

Oğlumu kaybettiğimde Kerem Can’ın babası İsa Bey’in hiçbir şeyden haberi yoktu ve bana çok kızmıştı. 1.5 yıl sonra kardeşimin başına geldi ve oğlunu kaybetti. Bunun yarından sonraki gün başınıza gelmeyeceğinin garantisi yok. Bakın şu anda burada duruyoruz, şu anda hiçbirimizin can güvenliği ve güvencesi yok. Devlet büyüklerimizden ricam bireysel silahlanma ile ilgili maddelerin bir an önce kaldırılmasıdır. Bilhassa bu yorgun mermi olaylarında ve ölümcül yaralamalarda kasten öldürme, kasten öldürme, adam öldürme suçlarından yargılanmalıdır. Bugün Eren Bülbül’ün şehit olduğu gün benim oğlumun da şehit olduğu gündür. Eren’i PKK’lı teröristler öldürdü, oğlumu da sivil bir terörist öldürdü. İnsanların olduğu alanda havaya ateş etme lüksünüz yok, yapmamalısınız. Kutluyorsun, silahla kutlama olmaz. Silah bir ölüm aracıdır ve sen de bir katilsin. Buradan oğlumun katillerini bilenlere sesleniyorum, bir gün bunun hesabını vereceğinizi unutmayın.”

“BİREYSEL SİLAHLAR YANLIŞ KULLANIM ARAÇLARIDIR, YAKINDA YANLIŞ ELLERE GEÇERLER”

Trabzon Barosu Başkanı Duygu Keleş Aydın, şunları söyledi:

“Bugün, kimden ve nereden geldiği belli olmayan yorgun bir kurşunla elinden alınan Buyruk Yuşa Aıcı’nın, mutlu bir gelecek hayali ile mutlu bir hayat sürerken aramızdan ayrılışının 2. yıl dönümü. Bugün evinin bahçesinde arkadaşlarıyla oynarken başından darbe alan Buyruk Yuşa Aıcı’nın vefatının 2. yıl dönümü. Annesiyle birlikte yolda yürürken göğsüne isabet eden yorgun bir kurşunla hayatı kastedilen, ne yapacağını bilmesine rağmen vicdanını susturarak hayatına devam eden Alperen Yavuz’un bugün yarasının 14. günü. İnsanlık kaybının arkasına saklanan faillerin 2. ve 2. yıl dönümü. Emir Yuşa ve Kerem Can’ın canını alan ve canlarını onlardan alan sizler, bir gün adalet önünde hesap vereceksiniz. tıpkı Alperen Yavuz’un faili gibi. Henüz vakit varken, kimsenin kimseyi kırmadığına, yuvayı yıkmadığına göre kucaklaşmaya, göstermeye çalışanlar lütfen bizi dinlesin. Kimseye isabet etmemesi durumunda havaya dik yapılan atıştan yükselen mermi çekirdeği 1500 metreye kadar ulaşabiliyor ve bu yüksekliğe ulaşan çekirdek 160 km hızla yere düşüyor. Bu hızla düşen mermi yorulmaz, öldürücü mermidir ve dünya üzerinde zarar veremeyeceği hiçbir canlı yoktur. Kendinizi korumak için veya bir hak veya ayrıcalık olarak edindiğiniz silahlar sizi korumaz, ayrıcalıklı bir vatandaş yapmaz. Tam tersi sizi suça bulaşma olasılığı daha yüksek bireyler yapar. Bireysel silahlar, yanlış ellerde oldukları sürece hata araçlarıdır. Bireysel silahlanmanın engellenememesi ve izlenememesi önemli bir sosyal güvenlik sorunudur.

“Katil kurşunlarla ölen ve yaralananların faillerinin bulunması çok zor”

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez şunları söyledi:

“Emir şu an nerede bilmiyorum ama bildiğim bir şey var ki o bu dünyada değil. Olması gerektiği gibi annesiyle babasıyla değil. yaşıyormuş, seneye ailesiyle üniversite sınavını kazanmak için nasıl çalışayım, nereye gideyim, başı dertte.Onun için bu çocuklar analarıyla, babalarıyla, kardeşleriyle, sevdikleriyle bu dünyada olmalı. Bu yaşta kara toprağın altında uyumak olmaz, bunu kabul edemeyiz, şimdi soruyorum neden yoklar, tehlikeli bir yere mi gittiler, bu çocuklar gitmemeleri gereken bir yere mi gittiler, hayır. .Buyruk dedesinin bahçesindeydi.Kerem Can kendi evlerinin olduğu oyun bahçesindeydi.Peki ne yapalım?Önlem almamız gerekiyor.Öldürülenlerin veya yaralananların faillerinin bulunmasını hepimiz çok iyi biliyoruz. katil kurşun olduktan sonra çok zor bir süreç oluyor.Uzun zamandır takip ediyoruz ve yaşıyoruz Emir’in evrakları şu an bulunamadı. Bu çok zor. Vicdan yoksa bulmak çok zordur. Peki biz ne yapalım, silahlanmaya karşı çıkacağız.”

Kaynak: ANKA / Yerel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu