Haber

Brezilya Telegram’ı kalıcı olarak yasakladı

Brezilya basınında yer alan habere göre mahkeme, Telegram’ın Brezilya’yı hedef alarak internette dezenformasyonu önlemek için yasa tasarısı çıkarmak istemesi üzerine harekete geçti.

Yargıtay Yargıcı Alexandre de Moraes’in aldığı karar kapsamında ilk etapta Telegram’ın faaliyetleri 72 saat süreyle askıya alındı.

Telegram, dezenformasyon yasa tasarısına ilişkin dün kullanıcılarına gönderdiği mesajda, “Brezilya’da demokrasiye saldırı.” terimini kullandı.

Brezilya’nın bu yasa tasarısıyla modern interneti yok edebileceğini iddia eden Telegram, bunun sosyal paylaşım sitesi şirketlerinin hizmetlerine zarar vereceğini savundu.

TELEGRAM GEÇİCİ OLARAK KALDIRILDI

27 Nisan’da Brezilya’da bir federal mahkeme, mesajlaşma hizmetinin neo-Nazi gruplarının yöneticileri hakkındaki bilgileri polisle paylaşmayı reddetmesi üzerine Telegram’ın süresiz olarak yasaklanmasına karar verdi.

Google, Apple ve dört Brezilyalı Telekom şirketine, Telegram’ı uygulama mağazalarından ve diğer platformlarından kaldırmaları emredildi. Yasak, 1 Mayıs’ta federal temyiz mahkemesi tarafından kaldırıldı.

sarayajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu