Sağlık

Engellilerden Siyasi Partilere Tepki!

İzmir’de örgütlenen engelli dernekleri, milletvekili adayı gösterme seçimlerinde engellilerin yok sayıldığını belirterek siyasi partilere tepki gösterdi.

İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak Konak Saat Kulesi Meydanı’na yürüyen engellileri temsil eden dernek ve sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve üyeleri, siyasetçiler ve siyasi partilere tepki göstererek, ‘Engellileri ve ailelerini yok saydınız’ dediler.

Açıklamada, “Türkiye, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için 14 Mayıs sabahı sandık başına gidecek. Uzun liste çalışmasının ardından siyasi partilerin milletvekili adayları belli oldu. Ancak, nüfusun yüzde 12’sini oluşturan ve ülkemizi vuran büyük depremin ardından, uzuv kayıpları ve devam eden hastalıklar nedeniyle bu sayıdaki önemli artışa rağmen, listelerde engelli bireylerin temsili maalesef gündem konusu bile olmadı. konuşma. Milyonlarca engellinin şanlı mecliste temsilini ve eşit yurttaş olma isteklerini görmediniz. Yıllardır kafanızdaki sakat, muhtaç önyargıyı kıramadınız. Engelli bireyleri üretken bireyler yerine üç beş kuruşa muhtaç hale getirdiniz.

Toplumdaki çeşitli dezavantajlı gruplara hak vererek sorunları çözmek için yola çıktıklarını söyleyenler,
Listelerinde engelli aday olmaması düşündürücü. Ancak taleplerimizin ortasında Engelliler Bakanlığı bile var. Çünkü engelliler alanındaki sorunlar analiz edilebilir ama ancak temelli bir engellilik politikası ve bütçeleme çözümlenebilir. Aileleriyle birlikte toplumun neredeyse yarısını kapsayan bir kesimden bahsediyoruz. Toplumun bu kadar geniş bir kesiminin yüreğine dokunabilecek bir durum varken siyasi partiler görmezden gelmeyi tercih ediyorlar. Maalesef siyasi çevre engellileri yok saymayı tercih ediyor. Bunun istisnası olduğunu iddia eden siyasi partilerin diğerlerinden hiçbir farkı yoktur. İktidar kavramı üzerinde işleyen siyasal sistem, maalesef ulaşmaya çalıştığımız demokratik yapının önünde engel teşkil etmektedir.

Birlikte Çalışmalıyız

Ortaya renklerin çeşitliliğini koruyamayan ve meclise yansıtamayan bir tablo çıkıyor. Bunu kırmak için birlikte çalışmalıyız. Burada ihtiyacımız olan en değerli şey samimiyettir. Ancak hak davamızdan ve özgürlük taleplerimizden vazgeçmedik/vazgeçmeyeceğiz! Sesimizin duyulduğu her yerde ve her zaman sizlere “Biz buradayız” diyerek sesimizi duyurmaya devam edeceğiz. Her türlü engelleme
ve kayıtsızlığa rağmen Elbet bir gün zincirleri kıracağız. (BSHA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu