Haber

Danimarka, Kur’an-ı Kerim yakma provokasyonlarına karşı önlem alacak

Danimarka, birçok ülkenin ülkedeki Kuran-ı Kerim yakma provokasyonlarını kınadığına işaret ederek, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) bu konuyu görüşmek üzere 31 Temmuz’da toplanacağına işaret etti. yollarını arayacağını söyledi.

Danimarka hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, ülkede Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırıların diğer ülkelerde hakaret ve tepkilere yol açacak ve Danimarka’yı zarara uğratacak boyutlara sahip olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada, 15 ülkenin Danimarka’yı Kur’an-ı Kerim yakma eylemlerinden dolayı kınadığı, İKT 18. Son derece saldırgan ve pervasızca organize edilmiş eylemler olarak nitelendirildi”.

Açıklamada, “Danimarka hükümeti, örneğin diğer ülkelerin, kültürlerin ve dinlerin aşağılandığı ve bunun Danimarka için özellikle güvenlik açısından ciddi olumsuz sonuçları olabileceği belirli durumlara müdahale etme olasılığını araştıracaktır” denildi. kelime yer aldı.

Açıklamada, bu değerlendirmenin Danimarka’nın kapsamlı ifade özgürlüğü çerçevesinde yapılacağı belirtildi.

Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lökke Rasmussen ise ülkede kutsal kitaplara yönelik provokasyonlara ilişkin TV 2 kanalında değerlendirmelerde bulundu.

Rasmussen, Danimarka hükümetinin kültürlerin ve dinlerin aşağılandığı ve güvenliği olumsuz etkileyebilecek durumlara müdahale etmenin yollarını aradığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Fidan, Rasmussen ile telefonda görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, dün Danimarka Dışişleri Bakanı Rasmussen ile bu ülkede devam eden Kuran’a yönelik saldırılarla ilgili telefon görüşmesi yaptı.

Görüşmede Bakan Fidan, Danimarka’da Kur’an-ı Kerim’e yönelik devam eden ve sürdürülen saldırıları kınadığını yineledi.

Avrupa’da İslamofobinin ürkütücü boyuta ulaştığını ve hatta salgın hale geldiğini vurgulayan Fidan, ifade özgürlüğü adı altında eylemlere izin verilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Hakan Fidan, Danimarka hükümetinin bu saldırıları önlemek için bir an önce harekete geçmesini beklediğini de kaydetti.

habermamak.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu