Ekonomi

Fatih Karahan TCMB Başkanlığına atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Fatih Karahan’ın TCMB Başkanlığı’na atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Karara göre TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, 375 Sayılı Kararnamenin ek 35. maddesi ile 3 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin ikinci sayısını yeterince reddetti. 3 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 3’üncü ve 7’nci maddeleri kapsamında boşalan TCMB Başkanlığı’na Başkan Yardımcısı Fatih Karahan atandı.

Başkan Yardımcısı Yılmaz’dan Merkez Bankası Başkanlığına atanan Karahan’a tebrik

Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Merkez Bankası (MB) Başkanlığına atanan Fatih Karahan’ı tebrik etti.

Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Merkez Bankası Başkanlığı görevine atanan Fatih Karahan’ı tebrik etti.

Başkan Yardımcısı Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı tebrik paylaşımında şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımız tarafından Merkez Bankası Başkanlığı görevine atanan Sayın Fatih Karahan’ı tebrik ediyor, başarılar diliyorum.”Sözlerine yer verdi.

Dr. Fatih Karahan kimdir?

1982 yılında Eskişehir’de doğan Fatih Karahan, 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Karahan, 2012 yılında Pensilvanya Üniversitesi’nde ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamladı.

Kariyerine 2012 yılında New York Federal Reserve Bank’ta ekonomist olarak başlayan Karahan, 2022 yılına kadar söz konusu kurumda İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve Para Politikası Danışmanı olarak görev yaptı.

Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak da görev yapan Karahan, 2022 yılında Amazon’da kıdemli ekonomist olarak çalışmaya başladı. Karahan, Kasım 2022’de Amazon’a baş ekonomist olarak atandı.

Karahan, 28 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevine atandı.

kavaklidereajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu