Yaşam

MCG Film duyurdu: ‘Sadık Ahmet’ filmiyle Oscar adayı olacağız

Bu hafta vizyona giren ‘Sadık Ahmet’ filminin yapımcısından kamuoyuyla bir duyuru paylaşıldı. Oscar adaylığı için başvuruda bulunacaklarını belirten yapım şirketi, filmin 1 hafta sinemalarda kalacağını ve 9 Şubat’ta sinemalardan kaldırılacağını duyurdu.

Hakan Yonat’ın yönettiği, TRT ve MCG Sinema ortaklığıyla çekilen film, 2 Şubat Cuma günü 180 sinemada gösterime girdi.

‘HAZİRAN’DA OSCAR ADAYI OLARAK BAŞVURUSU YAPILACAK’

Yapım şirketinden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Filmimiz ‘Sadık Ahmet’, Akademi Ödülleri Adaylığı ön kurallarına uygun olarak ‘sadece 7 gün’ sinemalarda kalmak üzere 2 Şubat 2024’te gösterime girdi. Hem devletimiz hem de mazlumlar için büyük değer taşıyor. Uluslararası kavramsal üstünlük, evrensel insan hakları, dünya barışı ve eşit vatandaşlık açısından dünya insanlarının uzun yıllar uğradığı haksızlıkları ve bu haksızlıklara karşı mücadele eden merhum hekim Sadık Ahmet’in hayatını anlatan film.

TRT ile ortak yapım olan sinemamız için şubemizin çok değerli Anadolu Sinema ve Televizyon Çalışanları Meslek Birliği, Sinema Oyuncuları Meslek Birliği, Belgesel Sinemacılar Derneği, Sinema Yapımcıları Meslek Birliği, Senaryo ve Diyalog Yazarları Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği, Sinema ve Televizyon Sanatları Meslek Birliği, Sinema ve Televizyon Televizyon Yapım Sahipleri Meslek Birliği, Türkiye. Sinema Yapım Sahipleri Meslek Birliği, Sinema Yapım Yapımcıları Meslek Birliği, Sinema Yapım Sahipleri Meslek Birliği, Televizyon ve Sinema Sinema Yapımcıları Derneği, Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği, Sinema Yönetmenleri Derneği, Senaristlikten oluşan sinema meslek birlikleri. Yazarlar Derneği, Sinema Emekçileri Sendikası, Sinema Yapımcıları Derneği. Genel Kurul temsilcilerinden oluşan Sanat Faaliyetleri Komitesi’nin uygun ve yeterli görmesi halinde Haziran ayında En Uygun Uluslararası Sinema dalında Akademi Ödülleri’ne Türkiye Cumhuriyeti’nden aday olarak başvuracağımızı beyan ederiz. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Daire Başkanlığı (Dernek, Sinema Oyuncuları Derneği ve Türkiye Cumhuriyeti). Başvuru süreci tamamlandıktan sonra hem ülkemizde hem de yurt dışında uzun bir vizyon sürecine yeniden girilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

(KÜLTÜR VE SANAT HİZMETİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu