Haber

Moğolistan hükümeti istifa etmeyecek ama reformlar yapılabilir

ULAN Moğolistan Başbakanı Luvsannamsrain Oyun-Erdene, ülkedeki protestolar nedeniyle hükümetin istifası ve parlamentonun feshedilmesinin gündemde olmadığını ancak sistemli reformların yapılabileceğini söyledi.

Oyun-Erdene bir basın toplantısı düzenleyerek ülkedeki protestoları takdir etti.

Moğolistan Milli Güvenlik Kurulu’nun protestoları görüşmek üzere toplandığını kaydeden Oyun-Erdene, “Görüşmede hükümetin istifası ve meclisin feshi konuşulmadı. Ancak Cumhurbaşkanı sistem reformlarını desteklemeye hazır olduğunu söyledi. halk tarafından desteklendiler.” iade kullandı.

Oyun-Erdene, protestocuların seçim sistemi reformu da dahil olmak üzere 20 talep ve öneride bulunduğunu belirterek, olası reformları siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının liderleriyle müzakere etmek niyetinde olduğunu söyledi.

Göstericilerin kömür ihracatıyla ilgili yetkililerin de isimlerini istediğini belirten Oyun-Erden, “Ancak dün kömür hırsızları protestoları siyasallaştırmaya çalıştı, bu nedenle kamuoyunun bu konuda son derece uyanık olması gerekiyor.” söz konusu.

Moğolistan’da 4 Aralık’ta ekonomik durum ve hükümetteki yolsuzluk tartışmaları nedeniyle protestolar başladı.

Hükümet yetkililerinin Çin’e satılan kömürden elde edilen geliri zimmete geçirdiğini iddia eden göstericiler, bu iddiaya net bir yanıt verilmesini, işsizlik ve ekonomik sorunların analiz edilmesini talep etti.

Cumhurbaşkanlığı, başbakan ve meclis binasının kuşatıldığı gösteriler 2 gün boyunca devam etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu