Ekonomi

Morgan Stanley ve Bank of America’nın Karları Karşılaştırıldı

ABD’nin en büyük bankalarından Morgan Stanley’nin net karı bu yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 azalırken, Bank of America’nın net karı yüzde 19 arttı. aynı dönem

ABD’li yatırım bankaları Morgan Stanley ve Bank of America, bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin bilançolarını açıkladı.

Morgan Stanley’den yapılan açıklamaya göre bankanın bu yılın ikinci çeyreğindeki net karı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 azalarak 2,2 milyar dolara geriledi. Şirket, 2022’nin ikinci çeyreğinde 2,5 milyar dolar net kâr elde etmişti.

Geçen yılın ikinci çeyreğinde 1,39 dolar olan kurumun hisse başına karı bu yılın aynı döneminde 1,24 dolardı.

Morgan Stanley’nin bu yılın ikinci çeyreğindeki geliri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2 artarak 13,5 milyar dolara ulaştı. Bankanın geliri 2022’nin ikinci çeyreğinde 13,1 milyar dolar olarak kaydedildi.

Bank of America’nın karında artış

Bank of America’dan yapılan açıklamaya göre bankanın yılın ikinci çeyreğinde net karı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 artarak 7,4 milyar dolara ulaştı. Banka, 2022’nin ikinci çeyreğinde 6,2 milyar dolar net kar açıkladı.

Şirketin hisse başına kazancı da bu yılın ikinci çeyreğinde 88 sente yükseldi. Bankanın hisse başına kazancı bire bir 2022’de 73 kuruş oldu.

Bank of America’nın bu yılın ikinci çeyreğindeki geliri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artarak 25.2 milyar dolara ulaştı. Banka, 2022 yılının aynı döneminde 22,7 milyar dolar ciro elde etmişti.

Bank of America İcra Kurulu Başkanı (CEO) Brian Moynihan, bankanın ikinci çeyrek mali sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Sağlıklı, daha yavaş büyüyen ve dirençli bir işgücü piyasasına sahip bir ABD ekonomisi görmeye devam ediyoruz.” dedi. sözünü kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu