Ekonomi

G20 Toplantısı Ukrayna’daki Savaş Nedeniyle Mutabakat Sağlayamadan Sona Erdi

G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Liderleri Toplantısı, Ukrayna’daki savaşa ilişkin ülkelerin görüş ayrılıkları nedeniyle uzlaşma sağlanamadan sona erdi.

Hindistan’ın ev sahipliği yaptığı iki günlük toplantıların ardından nihai bildiri yerine nihai belge ve G20 Dönem Başkanlığı özeti yayınlandı.

Nihai belgede, Şubat 2022’den bu yana Ukrayna’daki savaşın küresel ekonomi üzerinde daha da olumsuz bir etkiye tanık olduğu belirtilirken, birçok G20 üyesinin Ukrayna’daki savaşı şiddetle kınadığı ancak farklı görüşler ve görüşler olduğu kaydedildi. durum ve yaptırımlar hakkında farklı görüşler.

G20’nin güvenlik sorunlarını çözmek için bir forum olmadığının kabul edildiği sonuç belgesinde, güvenlik sorunlarının küresel ekonomi için değerli sonuçları olabileceği vurgulandı.

Sonuç bildirgesinde Çin ve Rusya’nın, savaşı “insanların büyük acılar çekmesine” neden olduğu ve “küresel ekonomideki mevcut kırılganlıkları derinleştirdiği” şeklinde nitelendiren unsurlara itiraz ettiği belirtildi.

“Ekonomik görünüme ilişkin belirsizlik yüksek”

Küresel ekonomik büyümenin uzun vadeli ortalamanın altında kaldığını ve sistematik olmadığını belirten nihai belgede, “Görünüme ilişkin belirsizlik yüksek olmaya devam ediyor” denildi. kelime kullanıldı.

Nihai bildiride, jeoekonomik gerilimleri kötüleştirebilecek borç kırılganlıkları, süregelen yüksek enflasyon ve küresel finansal koşullarda önemli ölçüde sıkılaşma ile risk istikrarının aşağı yönlü olmaya devam ettiği belirtilirken, uygun şekilde ayarlanmış nakit, maliye ve yapısal politikalara ihtiyaç olduğu belirtildi. büyümeyi teşvik etmek, eşitsizlikleri azaltmak ve makroekonomik ve finansal istikrarı korumak.

Belge, düşük ve orta gelirli ülkelerdeki borç kırılganlıklarının etkin, kapsamlı ve sistematik bir şekilde ele alınmasının önemini vurguladı.

Kripto varlık ekosistemindeki hızlı gelişmelerin risklerinin yakından takip edilmeye devam edildiğinin belirtildiği nihai belgede, küresel olarak adil, sürdürülebilir ve çağdaş bir uluslararası vergi sistemi için işbirliğini sürdürme taahhüdünün gereklilikleri doğrultusunda kaydedildiği kaydedildi. 21. yüzyıl tekrarlandı.

Nihai belgede, iklim değişikliğinin fiziksel etkilerinin makroekonomik maliyetleri de önemli olup, bu konudaki eylemsizliğin maliyetinin, düzenli ve adil iklim dönüşümünün maliyetinden önemli ölçüde ağır bastığı belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu