Haber

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümünü kutladı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Cumhuriyetimiz dün de son kaleydi, bugün de aynıdır. Cumhuriyetimiz yüz yıl önce de mazlumların sığındığı sığınaktı, bugün de aynıdır. Cumhuriyetimiz, mazlumların sığındığı sığınaktı. Emperyalizmin dün de planları vardır, bugün de bu planları boşa çıkaracak tek güçtür.” İfadelerini kullandı.

Karamollaoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin 100. yılı münasebetiyle bir tebrik mesajı yayınladı.

Büyük mücadeleler sonucunda kurulan Cumhuriyetin artık 100. yaşına bastığına işaret eden Karamollaoğlu, “Yedi güce karşı İstiklal Mücadelemizi Cumhuriyetle taçlandıran aziz milletimiz, 29 Ekim’de bir kez daha tüm dünyaya ilan etmiştir. 1923, bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini unutmamak gerekir ki, emperyalist devletler “Türkiye’nin bölgemizin ve tüm dünyanın haritalarını, sınırlarını kendi çıkarları doğrultusunda yeniden şekillendirmeye çalıştığı bir dönemde, Milletimiz tüm zorluklara rağmen birlik ve kararlılıkla destansı bir mücadele vermiş ve sonunda bu planları boşa çıkarmayı başarmıştır.” değerlendirmesini yaptı.

Karamollaoğlu, 1923 yılında fidan olarak toprağa dikilen ve o tarihten bu yana pek çok kritik dönemden ve zorlu sınavlardan geçen, fırtınalara direnen Cumhuriyet’in bugün 100 yıllık bir çınar olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Cumhuriyetimiz dün de son kaleydi, bugün de öyle. Cumhuriyetimiz yüz yıl önce de mazlumların sığındığı güvenli limandı, bugün de aynı. Cumhuriyetimiz dün de emperyalizmin planlarını bozdu, bugün bu planları bozacak tek güçtür.Bu konuda adaletten ekonomiye, eğitimden sağlığa, tarımdan sanayiye, sınır güvenliğinden dış politikaya kadar atmamız gereken adımları kararlılıkla atmalıyız; Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında yaşanabilir bir Türkiye’yi, büyük bir Türkiye’yi ve yeni bir dünyayı hep birlikte inşa etmeliyiz.

İlk günkü azim, inanç ve kararlılıkla, milli ve manevi değerlerimizden aldığımız güçle, maddi kalkınma atılımlarımızı başarıyla gerçekleştireceğimize ve Cumhuriyetimizi ikinci yüzyılda çok daha ilerilere taşıyacağımıza inanıyorum. Bu inançla, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın kahramanlarını ve bu toprakları vatan kılan şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, bu vatanı bize armağan eden gazilerimizi ve atalarımızı şükranla anıyorum. Bize Cumhuriyet. Cumhuriyetimizin 100. yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Yüzyıllara kadar.”

nilufer-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu