Haber

Son Dakika: Deprem sonrası fahiş kira artışlarına soruşturma başlatıldı

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. 11 ili vuran depremlerde çok sayıda bina yıkılırken, vatandaşlar evlerinden illere göç etmek zorunda kaldı.

Başsavcılık harekete geçti

Depremzedelerin göçü nedeniyle Mersin, Konya, Ankara gibi illerde ev fiyatlarında ve kiralarda fahiş artışlar meydana geldi. Ankara’da son 20 günde konut satış ve kira fiyatlarında önemli artışlar yaşandığının belirlenmesi üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Başsavcılık iddiayla ilgili soruşturma başlattı. Mali Hatalarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne fahiş zam yapan konutların sahiplerini tespit etmesi talimatı verildi.

SORUŞTURMA BAŞLADI

Başsavcılıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İl Ticaret Müdürlüğü yetkililerinin arazide bu tür tespitlerde bulunduğu öğrenildikten sonra Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmış ve ilgili makamlara gerekli talimat verilmiştir. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar Şube Müdürlüğü.”

“İKİNCİ BİR AFET YAŞAMAYA GEREK YOK”

Öte yandan geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Fahiş kira artışları deprem bölgesindeki deprem kadar acı. Bu bizi üzüyor. Tabii ki yapıyoruz” devlet olarak ne gerekiyorsa, kamuda uygulanabilecek noktaya kadar müracaat etmelerini istiyoruz.’Ben kiracıyım, ben oturuyorum, çıkacaksınız’… İnsanları mağduriyet yaşatmaya gerek yok. ikinci şok yada felaket.Biz hukuk devletiyiz onlar uygular kaldırmak isterler bu bir yaklaşım değildir fahiş kira artışları hata değildir kiracıyı çıkarmak gerçek bir şey değildir bunu yapana da izin vermeyeceğiz zorluktan yararlanmak istiyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu