Sağlık

Her 8 kadından 1’i meme kanserine yakalanıyor

İSTANBUL (İGFA) – 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı’nda, Bağdat Caddesi’ndeki bir iç giyim firmasının mağazasında meme kanserine yönelik farkındalığın artırılması amacıyla Çağla Şikel’in moderatörlüğünde etkinlik düzenlendi. ‘Birlikte Farkındayız’ sloganıyla düzenlenen etkinlikte Prof. Dr. Bülent Çitgez, katılımcılarla meme kanseri, erken tanı ve kendi kendine muayene hakkında değerli bilgiler paylaştı.
Tüm dünyada kadınlarda oldukça sık görülen meme kanseri, erken teşhis edildiğinde çok daha başarılı bir şekilde tedavi edilebiliyor. Kadınların meme kanseri konusunda farkındalık yaratması, sistematik taramalara katılması ve kendi kendine muayene yapması erken tanı olasılığını artırmak için hayati önem taşıyor. Her sekiz kadından birinin meme kanseri riski altında olduğu dikkate alındığında, Türkiye’de nüfusa oranla 5 milyondan fazla kadın bu riski taşıyor. Daha fazla kadının bilinçlendirilmesi ve meme kanseri konusunda farkındalığın artırılması amacıyla ‘Birlikte Farkındalık’ etkinliği gerçekleştirildi.
Prof. Dr. Bülent Çitgez konuşmasında erken teşhisin önemine dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi: “Meme kanseri her 8 kadından birinde görülebilen çok yaygın bir kanser türüdür. Dünya genelinde her saat 190 yeni vaka görülüyor. Ülkemizde meme kanseri tanısı alan kadınların yüzde 44,5’i 50-69 yaş aralığında, yüzde 40,6’sı ise 25-49 yaş aralığındadır. Tedavinin başarısı için erken teşhis elbette çok önemlidir. “Bu nedenle tüm kadınların düzenli olarak kendi kendine muayene yapması ve taramalara katılması gerekiyor” dedi.

haberelbistan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu