Teknoloji

iOS 18’in gizli yıldızı, yılların bu uygulaması olabilir

Apple’ın iPhone kullanıcılarına sunduğu Apple Notlar uygulaması, sıradan bir not alma uygulaması kimliğinden kültürel bir fenomene dönüşeli çok oldu. Pek çok iPhone kullanıcısı yıllardır hayatını bu minik uygulama ile organize ediyor, notlar alıyor, listeler hazırlıyor, hatta işlerini uygulama üzerinden yürütüyor, finansal hayatını uygulama üzerinden takip ediyor.

Beklentilere göre, Apple 8 Haziranda düzenlenecek geliştiriciler konferansı WWDC 2024 sırasında iOS 18’in yeni özelliklerini tanıtırken Notlar uygulamasının da son halini geliştiricilere ve basına tanıtacak.

Yeni uygulama özellikleri arsında, Notlar’ın artık sesli şekilde not almaya izin vermesi de bulunacak. Böylece artık iş toplantıları sırasında veya arabada giderken bile sesli komutlarla not almak mümkün olacak.

Ayrıca notların içine hem ses hem de video klipleri eklenebilecek. Bu, bir toplantıda, bir gezide, bir sosyal faaliyette çekilen videoların notlara eklenebilmesini sağlayacak. Elbette notlar için görseller de eklemek mümkün olacak. Tabi, bu yeni not formlarını kontrol edip düzenlemek için uygulamanın ara yüzünde de iyileştirmeler yapılması bekleniyor.

Apple hayranları nefeslerini tuttular, 8 Haziranı bekliyorlar

Profesyonel kullanıcılar bu özellikleri iş hayatında sıklıkla kullanırken diğer kullanıcıların anı albümleri yaratmak için bile Notlar uygulamasını kullanacağını tahmin etmek zor değil. Gerçi, bu özelliklerin hepsi ve daha fazlası Android telefonlarda yıllardır bulunuyor. Ücretsiz bir uygulama olan ve 2004 yılından beri dijital olarak hizmet veren Evernote ve benzeri uygulamalar, yıllardır bu saydığımız özellikleri kullanıcılara sunuyor.

Hatta Evernote işlevselliğini abartarak, kullanıcının tüm dijital cihazlarında senkronize bir şekilde çalışıyor, web tarayıcısına entegre olarak web sayfaları üzerinden ister tam ister parça parça alıntılar yapabilmeyi ve bunları notların içine eklemeyi mümkün kılıyor.

edremitajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu